Tânărul reținut după ce a înjunghiat un elev de 15 ani consuma droguri, spune tatăl acestuia

Tânărul reținut după ce a înjunghiat un elev de 15 ani consuma droguri, spune tatăl acestuia
Publicat: 19/02/2013, 10:28
Actualizat: 19/02/2013, 12:28

Tânărul de 18 ani din Târgoviște reținut după ce a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital consuma droguri în ultima perioadă, afirmă tatăl vitreg al acestuia, precizând că „din cauza anturajului” băiatul renunțase la școală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am rămas stupefiat când am auzit ce s-a întâmplat. La început a fost un copil foarte cuminte. Apoi, din clasa a V-a anturajul l-a stricat. A început să fumeze, iar în ultimul timp lua droguri. Țigări de-alea, știu eu ce fumează? Droguri”, a spus Vasile Vasilescu, tatăl vitreg al agresorului.

Mama tânărului, însă, a negat că fiul său ar consuma droguri: „Nu-l credeam în stare de așa ceva. Nu consuma droguri”.

Tânărul de 18 ani acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost reținut, în noaptea de luni spre marți, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub acuzația de omor calificat. Marți, el va fu dus la Tribunalul Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Luni seară, anchetatorii au găsit cuțitul cu care tânărul este acuzat că l-a înjunghiat în gât pe elevul de 15 ani de la un liceu din Târgoviște, arma albă fiind descoperită la locuința suspectului, din localitatea Răzvad, și nu la locul indicat inițial de către acesta procurorului de caz și polițiștilor, și anume o zonă de pe un pod peste râul Ialomița. Ulterior, tânărul a recunoscut că a ascuns cuțitul la locuința sa din Răzvad, comună învecinată cu municipiul Târgoviște.

Iulian Vlad, suspectat că l-a înjunghiat în gât pe Alexandru Andrei Ș, elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, a fost audiat mai multe ore de către procurorul de caz la Parchetul Tribunalului Dâmbovița, după ce fusese audiat la Poliția Târgoviște, fiind acuzat de omor calificat, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 15 și 25 de ani.

Tânărul și-a recunoscut fapta, luni seară, în fața anchetatorilor, afirmând că nu-l cunoștea pe elev și că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe polițiști la locul unde susținea inițial că a aruncat cuțitul, respectiv în râul Ialomița.

„Tânărul susține că a fost un conflict în stradă între el și victimă. Are o motivație stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuțit. Nu pot să vă confirm declarația lui că a aruncat cuțitul în apă. Se verifică”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secția penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmbovița.

Anchetatorii au găsit urme de sânge pe ambele trotuare ale străzii unde a avut loc incidentul.

Elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a fost înjunghiat în gât, luni, în apropierea unității de învățământ, adolescentul fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, profesor Mihaela Anton, victima era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic și se îndrepta spre cursuri în momentul în care a fost înjunghiat.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găești la Târgoviște, iar din relatările colegilor care îl însoțeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre școală. Elevul a murit, am fost și noi informați, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu oprește-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuțit la gât”, afirma Anton.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Târgoviște, Elena Ionescu, declara că elevul a fost adus în stare foarte gravă, cu o tăietură la gât, „probabil cu cuțit”.

„El a fost resuscitat 30 de minute, dar rana nu i-a asigurat supraviețuirea cu toate eforturilor echipelor medicale mobilizate pentru a-i salva viața acestui tânăr. După o jumătate de oră de resuscitare a fost declarat decesul acestuia, pacientul fiind în stop cardiorespirator”, spunea medicul.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște a declarat că reprezentanții școlii se preocupau de situația elevilor de clasa IX-a întrucât existau „semnale” că „mai mulți indivizi dubioși îi căutau frecvent pe acești elevi”.

De asemenea, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, profesor Suzana Ilie, a afirmat că elevul de clasa a IX-a avea rezultate bune la școală și nu a creat probleme disciplinare.

Colegii și prietenii băiatului de 15 ani înjunghiat mortal la Târgoviște au decis să se întâlnească, marți, pe Platoul Prefecturii Dâmbovița, pentru a-i aduce un ultim omagiu adolescentului, dar și pentru a protesta față de violența din societatea românească.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
Dezvăluire BOMBĂ despre Traian Băsescu. Ce a făcut fostul președinte al României
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Ce a prezis Neti Sandu pentru Carmen Tănase și s-a adeverit în timp: ”De acolo...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Țesutul cerebral înghețat a fost „readus la viață” printr-o nouă metodă
×