Tatăl fetei ucise de polițist spune că tânărul o amenințase cu moartea în trecut

Tatăl fetei ucise de polițist spune că tânărul o amenințase cu moartea în trecut
Publicat: 26/03/2013, 19:13
Actualizat: 18/04/2019, 15:37

Tatăl fetei împușcate în cap și decedată la Spitalul de Urgență Floreasca din București susține că polițistul care a ucis-o o amenințase cu moartea în trecut, însă el a crezut că este „o glumă” și că neînțelegerile dintre tineri au fost cauzate de mama băiatului care nu era de acord cu relația lor.

„A amenințat-o de mai multe ori că o omoară. Am crezut că este o glumă. Totul a început de la faptul că noi suntem țigani și de la mama și sora lui, care îl tot presau. Mama lui a zis: «Ce să caute o țigancă la mine în curte?» De la asta a plecat toată discuția. Până să vină mama lui din Italia, băiatul și fata mea s-au înțeles foarte bine. Nu vreau acum să bat în Poliția Română, dar băiatul avea un caracter când se îmbrăca în hainele de polițist, iar când era în haine civile era un om de toată isprava. Deci faptul că în momentul în care era civil discuta foarte frumos, foarte maleabil, iar în momentul în care se schimba și venea în uniformă dintr-o dată se transforma, avea două fețe. Chiar și fata îmi spunea «ăsta are două înfățișări, două caractere». Chestia asta mi s-a părut ciudată”, a declarat Costel Pârșă, tatăl tinerei ucise.

Bărbatul a mai povestit că le-a propus tinerilor să vină să locuiască împreună cu el, însă polițistul nu a vrut, întrucât era „presat” tot timpul de mama lui care nu era de acord cu relația lor.

„Fata mea nu vroia să mai stea cu el din cauza discuțiilor pe care le-a avut cu mama lui și el era presat tot timpul. Un om de 30 de ani să asculți de mama ta într-o relație de iubire… Eu nu m-am băgat niciodată. Le-am propus chiar să locuiască la mine. Eu nu mai am pe nimeni, mai am o fată care este la casa ei, la rostul ei și de aceea am zis să stea la mine ei doi, mă bucuram să stea cu mine și să facă copii, să trăiască fericiți. Și nu a vrut. Eu am pierdut un băiat. Am primit sute de mesaje din toată lumea, suntem țigani într-adevăr, dar suntem și noi oameni, avem cracter, avem educație, avem și noi dreptul să trăim”, a mai spus Costel Pârșă.

De asemenea, bărbatul a spus că a fost o decizie grea să accepte să doneze organele fiicei sale și că această decizie a fost luată în familie.

„Din discuțiile pe care le-am avut la Spitalul Floreasca mi-am dat seama că fata mea era un copil sănătos la 23 de ani, era un «trunchi de femeie» așa s-a exprimat doamna doctor. Referitor la persoana ajutată prin donarea de organe, nu vreau să ne cunoaștem. (…) A fost o decizie grea să fim de acord cu donarea de organe, dar să știți că la noi deciziile se iau în familie. A trebuit să decid cu toată familia, cu soția, cu fata, cu ginerele, cu nepotul meu de 10 ani pentru că și el are un cuvânt de spus. Eu am stat cu băiatul meu trei ani Germania (la tratament – n.r.) și știu că în viață nu trebuie să fii egoist, iar dacă ai ceva să împarți cu celălalt. Nimic nu mă liniștește, dar faptul că știu că unii oameni trăiesc datorită fetei mele mă îndeamnă să merg mai departe, am impresia, am speranța că într-o bună zi mă voi găsi cu copii mei, când o vrea Dumnezeu, atunci o să discutăm toți la masă, să ne povestim”, a declarat Costel Pârșă.

Tânăra de 23 de ani din județul Dâmbovița împușcată în cap de iubitul ei, polițist, a murit, luni noapte, la Spitalul Floreasca din Capitală, iar cu acordul familiei i-au fost prelevate ficatul și rinichii, care vor ajunge la trei pacienți, intervențiile fiind realizate la Institutul Fundeni.

Transplatul de ficat va fi realizat în Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic condusă de profesorul Irinel Popescu. Rinichii prelevați, care vor ajunge la doi pacienți, vor fi transplantați în Clinica de Chirurgie Urologică și Transplant Renal condusă de profesorul Ioanel Sinescu.

Alexandra Elena Pârșa a fost adusă duminică la Spitalul Floreasca, în comă profundă, prognosticul fiind de la început rezervat.

Polițistul Marius Cârstea, ajutor al șefului postului de Poliție din comuna I.L. Caragiale, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit mort în mașina sa, duminică dimineață, iar prietena lui, Elena Pârșă, de 23 de ani, a fost găsită în stare gravă, fiind împușcată în cap.

Primele date arătau că agent principal Marius Cârstea, care lucra la Poliția Dâmbovița din anul 2004, și-a împușcat iubita în cap cu arma din dotare, apoi s-a sinucis, cei doi fiind descoperiți de către o patrulă de Poliție duminică dimineață, în jurul orei 6.30, în mașina polițistului, care era parcată în spatele dispensarului din comună.

Elena Pârșă era sora fostului fotbalist de la Petrolul Ploiești Marian Pârșă, mort în februarie 2010, la vârsta de 23 de ani, după ce cu patru ani înainte fusese diagnosticat cu cancer.

Costel Pârșă, tatăl tinerei, care este președintele Partidei Romilor din comuna dâmbovițeană Vlădeni, spunea că fata a lucrat ca funcționar public la Primăria Vlădeni și că în prezent nu mai avea un loc de muncă.

Șeful Poliției Dâmbovița, Marian Gălbenuș, spunea că Marius Cârstea fusese testat psihologic în 28 noiembrie 2012, controlul arătând rezultate corespunzătoare.

„Era un polițist exemplar, iar postul de poliție din Ion Luca Caragiale era un post cu rezultate bune. Era un polițist exemplar și nu era cunoscut cu probleme. Își făcea datoria, avea o familie normală. Era divorțat, nu avea copii”, mai afirma șeful Poliției Dâmbovița.

Potrivit acestuia, în 2004 polițistul a absolvit Școala de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, apoi a urmat cursurile Facultății de Științe Economice la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, iar acum era student în anul al doilea la Facultatea de Drept de la aceeași universitate.

Localnicii spuneau că mama polițistului, care lucrează în Italia, nu ar fi fost de acord cu relația fiului ei pe motiv că fata este de etnie romă și că femeia îl suna periodic pentru a-i aminti să pună capăt relației, acesta putând fi unul dintre motivele neînțelegerii între cei doi tineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine