Topul CNN al celor mai frumoase orașe mici din Europa

Topul CNN al celor mai frumoase orașe mici din Europa
Italia, Sicilia Sursă Foto - Facebook
Publicat: 13/08/2022, 13:52

Roma, Paris și Barcelona sunt destinațiile urbane europene care atrag cel mai mare număr de turiști în fiecare an și, bineînțeles, perfect justificat, pentru că sunt orașe superbe, cu o istorie bogată. Dar Europa este plină de orașe mai mici încântătoare, cu arhitecturi spectaculoase și cu o cultură și istorie la fel de bogate ca cele trei exemple emblematice.

CNN a făcut o selecție cu câteva dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa, între care se numără vechi orașe percărești sau așezări medievale ascunde printre dealuri. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri!

Giethoorn, Olanda.

I se spune „Veneția olandeză”. Giethoorn este un orășel pitoresc care, spre deosebite de varianta italiană, nu este aglomerat de turiști. Ca și Veneția, este străbătut de ape, nu se circula cu mașina în centru, așa că singura modalitate de deplasare este pe jos sau pe apă. Aici se află și un restaurant cu stele Michelin, Hollands-Venetië.

Sursă Foto – CNN

Guimarães, Portugalia

Guimarães este important pentru istoria Portugaliei, a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact.

Sursă Foto – CNN

Roscoff, Franța

Micuțul Roscoff este pitoresc și prosper datorită comerțului maritim. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale.

Sursă Foto – CNN

Anghiari, Italia

Anghiari este o încântare, un mic oraș fortificat, un labirint pietonal de alei și străzi înguste, cu o istorie foarte interesantă.

Sursă Foto – CNN

Nafplio, Grecia

Minunatul Nafplio este un oraș la Marea Egee, cu un castel venețian care se oglindește în apă. De fapt, orașul are mai multe castele fermecătoare, de care vizitatorii sunt încântați. A fost prima capitală a Greciei moderne, așa că există mai multe lucruri de văzut.

Sursă Foto – CNN

Mostar, Bosnia și Herțegovina

Este construit de otomani în secolul al XVI-lea și a fost mult timp considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură islamică balcanică.

Sursă Foto – CNN

Mazara del Vallo

Sicilia este fermecătoare, iar Mazara del Vallo este un orășel special. Fondat de fenicieni în urmă cu aproape 3.000 de ani, nenumărate culturi și-au pus amprenta asupra lui în toată această perioadă.

Sursă Foto – CNN

Clovelly, Marea Britanie

Măgarii erau singura modalitate de a urca și de a coborî pe străzile abrupte din Clovelly, un frumos sat de pescari din Devon, sud-vestul Angliei. Nici astăzi mașinile nu pot pătrunde în acest orășel piroresc.

Sursă Foto – CNN

Dinkelsbühl, Germania

Un orășel istoric drăguț, cu case din lemn și turnuri robuste. Dinkelsbühl se află pe „Drumul Romantic” din Germania, un traseu cunoscut pentru orașele sale frumoase.

Sursă Foto – CNN

Korčula, Croația

Localnicii spun că aici s-a născut aventurierul Marco Polo, dar venețienii contestă asta. Oricum ar fi, este un oraș superb, cu străzi albe, strălucitoare și clădiri cioplite în piatră. Kenmare, Irlanda  Kenmare este cunoscut pentru mâncarea sa și pentru priveliștile sale amețitoare.

Sursă Foto – CNN
Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult