Transfer controversat în București. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte a Bulevardului Unirii

Transfer controversat în București. Primăria Capitalei vrea să ofere Sectorului 3 o parte a Bulevardului Unirii
Publicat: 13/11/2019, 15:43

„Se aprobă transmiterea bd. Unirii (tronsonul cuprins între Piața Alba Iulia și bd. Mircea Vodă din administrarea Consiliului General al Municipiului București – Administrația Srăzilor în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, cu excepția administrăii instalațiilor de semaforizare și reglementarea semnalizării rutiere a acestuia, în vederea realizării lucrărilor de amenajare/reamenajae urbană”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.

În raportul de specialitate al proiectului, semnat de primarul Gabriela Firea, se arată că cei de la Consiliul Local al Sectorului 3 au făcut solicitarea pentru transfer.

„În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite în domeniul administrării drumurilor publice și a lucărilor de artă, în principal a acelor acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și reabilitare a infrastrcturii, în scopul creșterii calității mediului și a indicilor de calitate ai vieții pentru locuitorii Capitalei, consider oportună solicitarea Consiliului Local al Sectorului 3 de a realiza lucări de amenajare/reamenajare a bd. Unirii”, se arată în raport.

Proiectul privind transferul acestui bulevard la sectorul 3 a fost și luna trecută pe ordinea de zi a ședinței CGMB, însă a fost respins, în ciuda faptului că avea novoie de o majoritate simplă, potrivit noului Cod Administrativ.

Amenajarea bulevardului Unirii este una controversată, iar potrivit Anei Ciceală, consilier USR, în urmă cu 4 ani, un raport al Curții de Conturi arată că o investiție de 100 de milioane de lei a Primăriei sectorului 3, pentru amenajarea unei părți a acestei artere, ar fi fost făcută ilegal, bulevardul fiind în administrarea Primăriei Capitalei.

„Robert Negoiță vrea să acopere ilegalitatea cheltuirii banilor pe acest bulevard, sunt 100 de milioane de lei, pe care i-a cheltuit complet nelegal, a constat și Curtea de Conturi asta, și acum practic cere sprijinul colegilor din PSD-ALDE să acopere ilegalitatea și să scape de răspunderea inclusiv penală. Cele 100 de milioane de lei au fost cheltuite pentru amenajarea bulevardului, acum mai mulți ani, în mod complet nelegal, amenajând bulevardul chiar daca nu-l avea în administrare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Ciceală, consilier USR în cadrul Consiliului General ala Municipiului București.

În replică, primarul Sectorului 3 spune că nu este nicio ilegalitate în ceea ce privește refacerea bulevardului și îi acuză pe politicienii „care propagă aceste minciuni” că nu sunt în stare să planteze un copac.

„Nu există nicio ilegalitate, politicienii care propagă aceste minciuni sper că sunt doar dezinformați, deși tare îmi este frică de faptul că sunt niște diletanți răuvoitori. Așa cum se poate constata din documentele oficiale și publice ale Curții de Conturi, se impune doar reglementarea din punct de vedere contabil a investiției făcute, investiție existentă și de care beneficiază toți locuitorii Capitalei. Nu există niciun cuvânt, nici măcar sinonim cu noțiunea de ilegal. Este doar o nouă încercare disperată a unora care nu sunt în stare să planteze nici măcar un copac, oameni care știu doar să stea pe margine și să inventeze probleme”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...