Trășculescu: În România încă există prezumția de nevinovăție, dacă nu mai am dreptul de a munci…

Trășculescu: În România încă există prezumția de nevinovăție, dacă nu mai am dreptul de a munci...
Fostul deputat PDL Alin Trășculescu, cercetat pentru fapte de corupție și care a revenit, luni, în funcția director al RAR Vrancea, din care fusese suspendat în 2008, când a devenit parlamentar, spune că există prezumția de nevinovăție și că are dreptul să muncească, chiar dacă e urmărit penal.
Publicat: 21/01/2013, 11:43
Actualizat: 15/04/2019, 14:00

Fostul deputat PDL Alin Trășculescu, cercetat pentru fapte de corupție și care a revenit, luni, în funcția director al RAR Vrancea, din care fusese suspendat în 2008, când a devenit parlamentar, spune că există prezumția de nevinovăție și că are dreptul să muncească, chiar dacă e urmărit penal.

Alin Trășculescu a declarat, luni, că a revenit în funcția de conducere a RAR Vrancea conform legii, pentru că în acest post se afla în momentul în care a fost ales parlamentar, în anul 2008.

„Conform legii, înainte de a fi ales deputat eram șef de reprezentanță. Odată cu preluarea funcției de parlamentar, postul de la RAR a fost suspendat automat, nu că mi-am păstrat postul, a fost suspendat automat. Odată cu terminarea mandatului de deputat, conform legii, am fost reîncadrat pe același post de șef de reprezentanță deținut anterior. Pentru cât timp ? Pentru o zi, pentru un an, nu știu. Încă există prezumția de nevinovăție, dacă mai există în România. Dacă nu mai am dreptul de a munci… „, a declarat Alin Trășculescu.

El a adăugat că numirea sa la conducerea RAR Vrancea nu are la bază nicio înțelegere, și este o măsură pur legală: „La RAR niciodată nu au fost numiri politice, e o instituție în care trebuie să ai cunoștinte tehnice, nu politice. Nu e nici un aranjament la mijloc”.

Alin Trășculescu a fost director al RAR Vrancea în perioada 2004-2008. În 2008, Alin Trășculescu a fost ales deputat de Vrancea, iar ulterior a fost suspendat din funcția de director al RAR, cu posibilitatea de a reveni în funcție. Alin Trășculescu a făcut o cerere pentru a reveni în funcția de la RAR, solicitarea fiindu-i aprobată, astfel că luni acesta s-a întors la serviciu.

Fostul deputat Alin Trășculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Alin Trășculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor societăți, a fost încarcerat în 29 noiembrie 2012, când Tribunalul București a decis înlocuirea măsurii interdicției de a părăsi țara cu arestarea preventivă, admițând astfel propunerea DNA.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaților, prin Ministerul Justiției, să avizeze cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Alin Trășculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat cererea anchetatorilor, iar în 20 noiembrie Alin Trășculescu a anunțat că demisionează.

Alin Trășculescu a fost pus în libertate la începutul lunii decembrie 2012, după ce Curtea de Apel București a admis recursul fostului deputat față de înlocuirea interdicției de a părăsi țara cu măsura arestării preventive.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Alin Trășculescu a candidat pentru un nou mandat de deputat în Vrancea, fără a mai avea sprijinul PDL, și a obținut doar 12, 58% din voturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
DIETA-MINUNE a Nicoletei Luciu | Așa a slăbit rapid 35 de kilograme. Arată de milioane...
Cum poţi calcula când ieşi la pensie. Vârsta de pensionare se va modifica în funcţie...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Cum arată, de fapt, cele mai scumpe apartamente din Dubai! Nimeni nu se aștepta la...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reacţia lui Iohannis după ce şeful Armatei a avertizat că există riscul escaladării conflictului din...
Împăratul CRUD care a ordonat ca SOȚIA să-i fie FIARTĂ de vie!
A murit maestrul teatrului romanesc. Marele actor al României s-a stins
S-a aflat abia acum. Misterul despre părul lui Neti Sandu, rezolvat
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
Ce au descoperit astronomii despre galaxia REBELS-25?
×