ULTIMA ORĂ! Se cere raționalizarea apei în România!

ULTIMA ORĂ! Se cere raționalizarea apei în România!
ULTIMA ORĂ! Se cere raționalizarea apei în România! / Sura FOTO: pixabay.com
Publicat: 10/04/2020, 13:12

Într-un comunicat de presă, societatea comercială Nova Apaserv SA le cere abonaţilor să utilizeze apa doar pentru consum menajer, nu şi în agricultură!

Totodată, Nova Apaserv SA le atrage atenția botoșănenilor că „utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare amplasate în diferite zone din judeţ şi diminuează, în mod deosebit, eforturile operatorului de a asigura furnizarea”.

„În vederea asigurării continuităţii serviciilor publice de alimentare cu apă în condiţii optime, Nova Apaserv SA Botoşani face apel la toţi utilizatorii de pe întreaga arie de operare a societăţii, respectiv cei alimentaţi din sursele de apă Prut şi Siret, să folosească apa numai pentru consum menajer şi nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor şi a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice societatea nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării reţelei de apă”, se precizează în comunicat.

Conform stiri.botosani.ro, oficialii companiei din Botoşani arată că măsura a fost luată având în vedere deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind evoluţia infecţiei cu Covid-19. Potrivit acestora, operatorii trebuie să asigure furnizarea apei potabile şi a serviciilor de canalizare, fără discontinuitate sau cu întreruperi minime, către consumatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase