Unsprezece membri din două clanuri bucureștene, reținuți după ce s-au bătut cu săbii și topoare

Unsprezece membri din două clanuri bucureștene, reținuți după ce s-au bătut cu săbii și topoare
Publicat: 06/12/2013, 14:30

Unsprezece membri ai clanurilor bucureștene Brătianu și Calotă au fost reținuți, joi, după ce s-au bătut cu săbii și topoare, la jumătatea lunii noiembrie, pe o stradă din sectorul 5, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliția Capitalei.

„În ziua de joi, 5 decembrie a.c., polițiștii Capitalei din cadrul Secției 24 Poliție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale – Sector 5, ai Secțiilor 17, 18 și 19 Poliție și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale – DGPMB, au efectuat nouă percheziții domiciliare în București, la domiciliile mai multor suspecți de comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și încăierare”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la 17 noiembrie, Jean Cătălin Iordache își serba ziua de naștere împreună cu mai mulți prieteni, membri ai clanului Calotă, în curtea imobilului în care locuiește.

În jurul orei 1.00, în curtea lui Iordache au intrat, neinvitați, Ilie Stan și Ion Ilie, amândoi apropiați ai clanului Brătienilor.

Pentru că sărbătoritul i-a dat afară din curte, cei doi au chemat ajutoare, iar petrecerea lui Iordache s-a transformat într-o bătaie de stradă în urma căreia mai multe persoane au ajuns la spital, iar trei mașini au fost avariate.

Polițiștii au descins joi la adresele suspecților, de unde au fost ridicate 11 persoane, care au fost duse, pentru audieri, la Secția 24.

În același timp, polițiștii au găsit la adresele acestora mai multe săbii, topoare și cuțite, opt telefoane mobile și aproximativ 200 de pachete de țigări netimbrate.

Cele 11 persoane reținute, cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri și încăierare, vor fi prezentate magistraților Judecătoriei Sectorului 5, cu propunerea de arestare preventivă.

Perchezițiile au fost făcute de polițiștii Secției 24, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, cu sprijinul polițiștilor din Serviciul de Investigații Criminale Sector 5 și din secțiile 17, 18 și 19 și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Poliția Capitalei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase