„Următoarea pandemie este AICI”, un documentar cutremurător, vineri, pe B1 TV

„Următoarea pandemie este AICI, un documentar cutremurător, vineri, pe B1 TV
Publicat: 31/01/2020, 12:59

„Următoarea pandemie este AICI!”nu este o fantezie, ci realitatea cruntă pe care începem să o simțim tot mai acut în aceste zile.

B1 TV prezintă un documentar de excepție, despre istoria gripei aviare și porcine în Asia și Europa și modul în care un virus, necunoscut a provocat într-un timp scurt foarte multe victime. Scenariul nu este pură fantezie, dat fiind faptul că în istorie modernă acest lucru s-a mai întâmplat, în anii 1918-1919.

Cum au reacționat autoritățile în caz de pandemie? Cine au fost persoanele cele mai vulnerabile? Și care sunt modalitățile prin care ne putem apăra de infecțiile ucigașe? Află adevărul despre virusurille care ne pândesc la tot pasul, într-un documentar de excepție.

Planeta, în alertă din cauza coronavirusului

Documentarul este difuzat în contextul în care întreaga planetă este în alertă după ce infecția de coronavirus s-a răspândit la peste 8.000 de cazuri la nivel mondial, depășind totalul pacienților infectați în timpul epidemiei SARS din 2002-2003. Totodată, virusul ucigaș a dus la moartea a peste 170 de persoane până în prezent. Sindromul respirator sever acut își are de asemena originea în China, soldându-se cu aproximativ 800 de decese și a costat economia globală aproximativ 33 miliarde USD, sau 0,1% din PIB-ul mondial, în 2003.

Totodată, economiștii se tem că impactul asupra creșterii globale ar putea fi mai mare de data aceasta, deoarece China reprezintă acum o pondere mai mare din economia mondială.

Zilele acestea au fost confirmate cazuri de coronovirus în majoritatea țărilor din Asia, dar și în SUA, Canada, Franța, Germania sau Finlanda.

Presa internațională notează că epidemia s-a răspândit în toată China, după ce un caz de infecție cu coronavirus a fost înregistrat și în Tibet.

Între timp, guvernele străine își evacuează cetățenii din provincia Hubei, considerată epicentrul epidemiei. Astfel, Statele Unite au evacuat din orașul Wuhan aproximativ 210 de cetățeni americani. Și autoritățile franceze au anunțat plecarea, miercuri noapte, a unui prim zbor cu cetățeni francezi din China, iar Marea Britanie va evacua, joi, 200 de persoane cu un avion charter. O măsură de acest fel a fost luată și de autoritățile canadiene. Totodată, Noua Zeelandă a anunțat că va închiria un avion cu 300 de locuri pentru a-și prelua cetățenii aflați în orașul unde a apărut noul coronavirus, potrivit AFP. „Noua Zeelandă va oferi locuri suplimentare pentru cetățenii din insulele Pacificului și din Australia cu prioritate”, a declarat ministrul de externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, precizând că scopul este ca avionul să plece „cât mai curând posibil” spre țară.

În același timp, Rusia a decis suspendarea legăturilor feroviare cu China, singurele rute exceptate fiind cele între Beijing și Moscova. Măsura va intra în vigoare la 31 ianuarie. De asemenea, mai multe companii aeriene au suspendat cursele către China, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus. În acest context, economiștii estimează că toate aceste măsuri vor avea un impact major asupra creșterii economice a Chinei. Marți, Comisia Europeană a activat Mecanismul de Protecție Civilă după ce Franța a solicitat asistență pentru repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan, China, zona cel mai puternic afectată de coronavirus. „UE nu-și uită cetățenii la nevoie, oriunde s-ar afla în lume. Două avioane vor fi mobilizate prin Mecanismul de Protecție Civilă, pentru a aduce în Europa cetățenii UE aflați în regiunea Wuhan”, a declarat Janez Lenarčič, comisar european pentru managementul crizelor.

Joi, Ministerul de Externe a anunțat că românul aflat în orașul chinez Wuhan și-a manifestat intenția de a fi adus în România. Datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România, a mai precizat MAE. De altfel, mai multe agenții de recrutare din România au decis să amâne zborurile muncitorilor asiatici sau chiar să renunțe pentru o perioadă la serviciile lor, pentru a evita orice pericol de transmitere a coronavirusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912