Vlad Voiculescu, despre candidatul unic USR-PLUS la Primăria Capitalei: „Sondajele au dat greș de fiecare dată”

Redactor:
Gandul
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidat PLUS pentru Primăria Capitalei, a fost invitatul lui Cosmin Prelipceanu în emisiunea "Jurnalul de seară" de la Digi 24.

Pornind de la ideea că Nicușor Dan, cel care dorește să candideze la Primăria Capitalei, va fi susținut de un „partid misterios” – care deocamdată nu are membri, a spus acesta – și că, inițial, se discutase despre un candidat comun USR-PNL-PLUS care să fie desemnat în urma unor alegeri preliminare, Vlad Voiculescu a fost de părere că „opțiunea este, încă, pe masă”.

„Sigur, opțiunea este încă pe masă și avem o decizie, probabil săptămâna viitoare, decizia celor două birouri naționale reunite ale celor două partide din alianță care vor decide cum va fi desemnat candidatul pentru București. Dar nu este o discuție singulară, avem aceleași discuții pentru fiecare municipalitate din țară, iar decizia nu va fi una pentru București, ci mai degrabă pentru toată țara”, a declarat Vlad Voiculescu.

Există trei opțiuni pentru alegerea candidatului

Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă va fi vorba despre alegeri sau despre un sondaj în rândurile membrilor de partid, Vlad Voiculescu a declarat că, din punctul său de vedere, există trei opțiuni.

„Există trei opțiuni simple. Prima opțiune sunt alegerile primare închise, adică membrii de partid votează, își aleg candidatul și candidații pentru listele de consilieri. A doua variantă – alegeri primare deschise, asta înseamnă că le spunem oamenilor care ne susțin, oamenilor care au ieșit în piață, oamenilor care au votat cu alianța USR-PLUS, și sunt 42% dintre bucureșteni, le spunem celor mai implicați să vină și să ne spună ei cu cine să mergem mai departe. A treia opțiune teoretică este, sigur, cea a sondajelor. Din ce am văzut până acum, cu toate sondajele, sondajele au dat greș de fiecare dată”, a mai spus Vlad Voiculescu, intervievat de Cosmin Prelipceanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi 24.

 

×
Inchide