Vremea în weekend se menține caniculară. Averse în Capitală

Vremea în weekend se menține caniculară. Averse în Capitală
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 25/06/2022, 20:00

Masa de aer cald de pe teritoriul României se menține și în week-end, iar temperaturile maxime vor ajunge la de 33 grade Celsius la umbră, anunță ANM. În unele regiuni din țară sunt anunţate ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, inclusiv în Capitală. 

„Masa de aer cald persistă şi se va menţine în sudul continentului european. În zilele următoare, valorile cresc uşor în zona de câmpie din sudul şi sud-vestul teritoriului, apoi pe arii din ce în ce mai restrânse. Vorbim în general de vreme frumoasă”, a declarat, meteorologul ANM Alina Şerban la un post de televiziune.

Potrivit ANM, sâmbătă valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul anterior, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi călduroasă. În unele regiuni ale țării mai ales spre seară cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, când se vor semnala averse local în sud-vest, unde vor fi însoţite şi de descărcări electrice şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 33 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 grade Celsius, uşor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi probabilitate mai ridicată pentru averse după orele amiezii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 31 grade Celsius, iar cea minimă va fi 17 grade Celsius.

Vremea duminică: averse  în Capitală

Duminică, 26 iunie, vom avea parte de o zi la fel de caldă, în special în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi averse însoţite de descărcări electrice, local în sud-vest şi est şi pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 şi 32 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 10 şi 20 grade Celsius.

În Capitală, duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări şi probabilitate mai ridicată pentru averse în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel că temperatura maximă va fi de 32 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade Celsius.