Zeci de tone de motorină, bani și arme, găsite la perchezițiile din Capitală și șapte județe

Zeci de tone de motorină, bani și arme, găsite la perchezițiile din Capitală și șapte județe
Publicat: 17/02/2013, 13:19
Actualizat: 30/03/2019, 00:39

Zeci de tone de motorină, mai multe sume de bani și câteva arme au fost găsite la perchezițiile din Capitală și șapte județe, aproape toate cele 241 de persoane căutate fiind deja duse la audieri, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Raluca Seucan.

Raluca Seucan a precizat că polițiștii au găsit la perchezițiile domiciliare zeci de tone de motorină, în garaje și locuri special amenajate.

Ea a mai spus că armele găsite la percheziții ar fi deținute legal, dar acestea nu ar fi fost păstrate corespunzător.

Anchetatorii au dus la audieri aproximativ 90 la sută dintre cele 241 de persoane căutate, a spus Raluca Seucan, precizând că printre acestea sunt suspecți de furturi de combustibil, complici, tăinuitori și martori.

Persoanele ridicate în urma perchezițiilor vor fi audiate, duminică, la Parchetul Tribunalului Dâmbovița și IPJ Dâmbovița.

„Au fost găsite și arme deținute legal, dar care nu erau păstrate corespuzator, potrivit legii, au fost găsite zeci de tone de produse petroliere, motorină și țiței, care au fost ridicate de la domiciliile suspecților, au fost verificate și șase societăți comerciale, și de aici a fost ridicată marfă și înscrisuri, documente. Au fost ridicate sume importante în lei și valută. Suspecții au fost duși aproape toți la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și IPJ Dâmbovița pentru audieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Raluca Seucan.

Surse judiciare susțin că în rețeaua de suspecți ar fi implicați și cinci polițiști, unii dintre ei de Postul de poliție Cornești (Dâmbovița), un pompier și un jandarm.

La un moment dat, în timpul perchezițiilor, o mașină a Poliției s-a răsturnat în localitatea dâmbovițeană Dărmănesti, iar agenții și suspectul care se aflau în autovehicul au fost răniți, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

„A fost o explozie a unui cauciuc. Mașina se îndrepta spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Răniții, polițiștii, colegii mei sunt în afara oricărui pericol și primesc îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Raluca Seucan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, la locul accidentului s-au deplasat trei ambulanțe.

„Au fost găsite patru persoane cu leziuni minore. Ei primesc îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și sunt în afara oricărui pericol. Doi polițiști au suferit fracturi”, a declarat dr Daniel Nicolae.

Perchezițiile au fost făcute la 233 de adrese din București și județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanța, Giurgiu și Ialomița, fiind verificate și șase societăți comerciale, a precizat Poliția Română într-un comuniat de presă.

Cauza în care se fac perchezițiile este instrumentată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Dâmbovița, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmbovița și vizează probarea activității infracționale a mai multor suspecți de furturi de produse petroliere din rafinării și aeroporturile internaționale „Henri Coandă” și „Aurel Vlaicu” București, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.

La acțiune au participat peste 1.000 de polițiști din cadrul IGPR, Poliția Capitalei și IPJ Argeș, Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Constanța, Buzău și Dâmbovița, care au folosit peste 600 de autospeciale.

De asemenea, monitorizarea echipelor din teren s-a realizat cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviației din Ministerul Afacerilor Interne.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Departamentului de Informații și Protecție Internă din MAI și al Serviciului Român de Informații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA