Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv

Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului din clubul Colectiv
Publicat: 01/11/2015, 14:56
Actualizat: 01/11/2015, 18:28

Într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX, se arată că ministrul Muncii, Rovana Plumb, a dispus anchetă socială privind situația celor cinci copii ai victimei „tragicului eveniment” de vineri, în care și-au pierdut viața 29 de persoane, între care și femeia care ar fi lucrat la clubul respectiv fără forme legale și care a mers la serviciu în locul altei colege care se simțea rău.

„Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, sub coordonarea Gabrielei Coman, președinte ANPDCA, precum și o echipă a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o anchetă socială cu privire la situația celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut într-un club din Capitală. Scopul anchetei este identificarea măsurilor de sprijin pentru cei cinci copii”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, documentul citat mai arată că Inspecția Muncii verifică legalitatea angajării personalului clubului Colectiv din Capitală.

„De asemenea, Inspecția Muncii a fost prezentă la fața locului încă din noaptea producerii tragediei și a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajării personalui clubului”, se arat[ ]n comunicat.

În același document, ministrul Muncii își exprimă „]ntreaga compasiune” pentru familiile afectate de această tragedie și asigură opinia publică că autoritățile care au competențe în domeniul muncii și protecției sociale sunt mobilizate pentru acest caz.

Presa relata, sâmbătă seară, că printre persoanele decedate este și o văduvă, mamă a cinci copii, care ar fi fost angajată la negru la clubul Colectiv și plătită cu 100 de lei pe zi pentru a face curățenie în local. Potrivit unor apropiați, femeia ar fi mers la serviciu în locul unei colege, care o rugase să îi facă această favoare pentru că se simțea rău.

„Erau mai multe fete pe care le trimitea cu rândul. Și ea se număra printre ele. În acea zi, nu trebuia să fie ea. Colega ei a sunat-o și i-a spus: „Te rog frumos, poți să îmi faci în loc, că eu mă simt foarte rău?” Și atunci ea a mers”, au spus membri ai familiei văduvei, în urma căreia au rămas cinci copii minori.

„A preferat pentru un milion să meargă acolo pentru că este prea amărâtă. Vă dați seama: soțul decedat, o mamă decedată, un tată paralizat la pat și cinci copii. Avea 38 de ani. Și copiii minori toți. Cei mai mici sunt în vârstă de 11 ani, gemeni”, mai spuneau apropiați ai femeii.