• Publicat:
  • Actualizat:
Tragedia Din Clubul Colectiv

Iohannis, mesaj la două zile după incendiul din Club Colectiv: Nu putem lăsa corupția să se întindă până ucide

Iohannis, mesaj la două zile după incendiul din Club Colectiv: Nu putem lăsa corupția să se întindă până ucide
Președintele Klaus Iohannis spune că în acest moment toată lumea trebuie "să învețe lecția plătită cu atâtea vieți", adăugând: "Nu mai avem voie să tolerăm incompetența autorităților, ineficiența unor instituții și nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide".

Președintele Klaus Iohannis a postat, duminică seară, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care spune că tragedia din Clubul Colectiv trebuie privită cu toată responsabilitatea, iar corupția nu mai trebuie lăsată să ucidă.

„În aceste momente avem datoria să învățăm o lecție, din păcate plătită cu atâtea vieți, cu atâta suferință. Nu mai avem voie să tolerăm incompetența unor autorități, ineficiența unor instituții, nu mai putem lăsa corupția să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare, pe deplin, rolul de cetățeni activi și implicați, care știu să acționeze împreună, pentru că le pasă de societatea și țara în care trăiesc”, spuse Iohannis în mesajul adresat românilor pe Facebook.

Șeful statului cere solidaritate, dar și ca românii să ceară autorităților să fie responsabile, pentru a se asigura că astfel de tragedie nu se va repeta. „Zecile de tineri loviți crunt și familiile lor merită acest angajament al nostru”, continuă președintele.

Klaus Iohannis subliniază faptul că România traversează un moment „de grea încercare”, după o tragedie care a lovit sute de familii din România.

„Fie că ne îndreptăm gândul spre cei ce au pierit în incendiul devastator, fie că ne rugăm pentru sănătatea și supraviețuirea tinerilor care se luptă pentru viață în spitale, trebuie să privim această tragedie cu toată compasiunea, dar și cu toată responsabilitatea. Sunt momente când o națiune își dă măsura coeziunii, a solidarității și, până la urmă, a tăriei sale”, se mai arată în mesajul video al președintelui.

Acesta susține că în astfel de momente românii pot să arate că le pasă și sunt uniți, așa cum au făcut-o cadrele medicale și voluntarii care au ajutat victimele tragediei de vineri seară, subliniind nevoia de solidaritate.

„Ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere și medici, care au venit la spitalele lor fără a fi chemați sau obligați, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenți și voluntari care și-au oferit sprijinul oriunde era necesar. Vreau să le mulțumesc pentru inițiativă, implicare și omenie. Îi asigur pe toți de respectul meu și le transmit sentimentul de recunoștiință al multor concetățeni”, mai spune președintele.

Vineri seară, în clubul bucureștean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanșat de la artificii aprinse în fața scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniți au fost internați în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Inchide