Scandal în CNA. Un membru al Consiliului este acuzat că „s-a cățărat” pe tragedia din Colectiv pentru imagine. „Să vă fie rușine!”

Scandal în CNA. Un membru al Consiliului este acuzat că „s-a cățărat pe tragedia din Colectiv pentru imagine. „Să vă fie rușine!
Publicat: 10/11/2015, 15:29
Actualizat: 10/11/2015, 15:34

Ședința de marți a CNA a devenit foarte agitată, după ce Valentin Jucan a dat drumul unei înregistrări audio cu „vocea străzii”, spunând că va bloca toate ședințele Consiliului până când Laura Georgescu va fi înlăturată de la conducerea CNA.

Decizia unilaterală de a bloca ședința CNA i-a revoltat pe ceilalți membri ai Consiliului prezenți la ședința de marți – la care nu participă Laura Georgescu -, respectiv Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Lorand Turos, Monica Gubernat (președinte de ședință), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea. Aceștia au spus că CNA trebuie să aibă o poziție comună, iar Radu Călin Cristea a și părăsit ședința Consiliului.

Scandalul a culminat cu o serie de replici tăioase pe care unii membri ai CNA și le-au aruncat unii altora, în momentul în care Consiliul a discutat despre o propunere pe care majoritatea membrilor CNA să o transmită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului, privind eventuala înlăturare de la conducerea instituției a Laurei Georgescu.

Însă unii membri ai CNA – Monica Gubernat și Radu Herjeu – au spus că ar trebui să fie supusă atenției Comisiilor de Cultură ale Parlamentului situația în care se află Consiliul și circul creat marți de Valentin Jucan.

„Dacă, în acest moment, numim problema Laura Georgescu, voi cere și eu demisia domnului Valentin Jucan (…) Consider că activitatea CNA nu poate continua, dacă domnul Jucan va avea acest gen de comportament”, a spus Monica Gubernat.

Monica Gubernat a spus că, din punctul său de vedere, Valentin Jucan nu își îndeplinește mandatul. „În acest moment, nu văd nicio diferență între Laura Georgescu și Valentin Jucan”, a spus Gubernat.

De asemenea, Monica Gubernat a făcut referire la o serie de poziții publice luate de Valentin Jucan referitor la incendiul din clubul Colectiv, precizând că acesta a făcut respectivele afirmații fără a avea mandatul CNA și a profitat de această tragedie pentru a-și face imagine. „Valentin Jucan se cațără pe nemulțumirile angajaților. Se cațără pe tragedia de la Colectiv pentru a-și face imagine. Eu nu accept așa ceva”, a spus Gubernat.

În acel moment, Valentin Jucan a reacționat pe un ton ridicat, spunând: „Să vă fie rușine, doamnă Gubernat”. Valentin Jucan s-a arătat, totodată, revoltat de comparația cu Laura Georgescu.

La rândul său, membrul CNA Gabriel Tufeanu i-a spus lui Valentin Jucan că este mai rău decât spune acesta din urmă că este Laura Georgescu.

„Îmi doresc la nebunie să ajungem la Parlament și să răspundeți cu mandatul”, i-a răspuns Valentin Jucan.

Totodată, membrul CNA Radu Herjeu a spus că nu vrea să fie asociat cu circul făcut în ședința de marți de Valentin Jucan, care nu are nicio legătură cu Laura Georgescu. Și Radu Herjeu a spus că Valentin Jucan a profitat de tragedia din Colectiv pentru a-și face imagine.

„Circul de astăzi nu l-a făcut Laura Georgescu. Eu vreau să mă duc la Parlament să găsim o soluție la situația din CNA (..). Domnul Jucan a profitat de moartea copiilor alora (din Colectiv, n.r.) ca să facă circ (…)”, a spus Herjeu.

În schimb, Valentin Jucan i-a cerut lui Radu Herjeu să nu mai dea lecții și să lase aluziile referitoare la tragedia din Colectiv. Totodată, Jucan i-a reproșat lui Herjeu că vrea să fie viitorul președinte al CNA.

„Ambițiile de președinte CNA lăsați-le (…) Lăsați copiii și aluziile, nu vă este rușine? (…) Dacă vreți să candidați la funcția de președinte CNA, spuneți-o (…). Nu dați lecții CNA. Habar n-aveți ce se întâmplă în acest CNA”, i-a spus Jucan lui Herjeu.

La rândul său, Radu Herjeu i-a spus lui Valentin Jucan că, dacă acesta din urmă ar avea un nivel minim de inteligență, și-ar da seama că Herjeu nu poate în același timp să fie și președinte al CNA și să o susțină pe Laura Georgescu în continuare în această funcție.

„Oricât vi s-ar părea dumneavoastră, nu sunteți o stea, domnule Jucan”, i-a mai spus Radu Herjeu lui Valentin Jucan.

Radu Herjeu și-a susținut în continuare punctul de vedere, potrivit căruia membrii CNA trebuie să prezinte Comisiilor de Cultură din Senat și Camera Deputaților problemele cu care se confruntă în prezent Consiliul, fără a se referi direct la Laura Georgescu.

În cele din urmă, majoritatea membrilor CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Răsvan Popescu și Dorina Rusu) au votat să trimită Comisiilor de Cultură din Parlament o solicitare „pentru stabilirea unei întâlniri și identificarea de soluții comune pentru rezolvarea problemelor din CNA, care sunt cauzate de faptul că Laura Georgescu se află la conducerea instituției”.

Pe de altă parte, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat pentru MEDIAFAX că este solidar cu angajații Consiliului. „Sunt solidar cu colegii noștri din aparatul tehnic. Cred că au dreptate să protesteze. Cred că s-au adunat o mulțime de probleme și cred că doamna Laura Georgescu ar trebui să înțeleagă că nu poți să conduci niște oameni când nu mai ai respectul și sprijinul lor. De aceea am semnat și eu pentru demiterea doamnei Georgescu și cred că Parlamentul are prerogativele necesare pentru a lua în discuție acest caz și a ajunge și la o finalitate”, a spus Popescu.

Răsvan Popescu nu a fost însă de acord cu modul de acțiune al lui Valentin Jucan, precizând, la fel ca și Dorina Rusu, că ședințele Consiliului trebuie să se desfășoare în continuare și să nu se transforme într-un haos.

Pe de altă parte, până în momentul difuzării acestei știri, Laura Georgescu nu a făcut precizări referitoare la scandalul din ședința CNA. Ea a fost chemată, marți, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaților pentru a fi audiată referitor la modul în care CNA a abordat, în relația sa cu televiziunile, chestiunea incendiului din clubul Colectiv.

În schimb, pe ordinea de zi a ședinței CNA de marți se afla și un punct referitor la modul în care televiziunile au difuzat informațiile despre incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv din București. Din cauza blocării ședinței, membrii CNA nu au putut să analizeze acest subiect. Ulterior, aceștia au decis să discute acest subiect în ședința de joi a CNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?