Bilanțul pensiilor private, la evenimentul „Ziarul Financiar-Cinci ani de pensii private obligatorii”

Bilanțul pensiilor private, la evenimentul Ziarul Financiar-Cinci ani de pensii private obligatorii
Publicat: 18/09/2012, 18:40
Actualizat: 26/03/2019, 06:51

Ziarul Financiar organizează miercuri, de la ora 9:00, la Hotel Radisson BLU din București, Sala Atlas, evenimentul „Cinci ani de pensii private obligatorii”, în cadrul căruia se va face bilanțul celor cinci ani de la introducerea în sistemul de pensii românesc a pensiilor private obligatorii.

Pe parcursul evenimentului se vor discuta următoarele aspecte: Fondurile de pensii private – un factor de stabilitate pentru economia cuprinsă de criză? Ce rol pot juca fondurile de pensii în ieșirea economiei din recesiune?; Sunt fondurile de pensii private obligatorii un factor de responsabilizare a angajatorilor cu privire la declararea salariilor? Au dezvoltat fondurile de pensii private piața de beneficii extrasalarile pentru angajați?; Pot fi considerate fondurile de pensii private un vector de dezvoltare a pieței de capital? Investițiile fondurilor de pensii in companii listate la bursa din București sunt mai mici de 200 milioane de euro, iar unele dintre fonduri au ieșit pe piețele externe susținând ca nu exista suficiente oportunitați pe plan local.

De asemenea, vor fi dezbătute aspectele: Sunt românii suficient de informați cu privire la cum funcționeazÇŽ fondurile de pensii private, la cum investesc aceste fonduri contribuțiile pe care le strâng lunar de la angajatori? Sunt fondurile de pensii suficient de transparente, asigurÇŽ protecția viitorilor pensionari; Ce randamente au obținut fondurile de pensii din momentul lansÇŽrii, cum au supraviețuit crizei și ce scenarii de randamente pot fi avansate pentru următorii ani?; Ce pensie pot asigura fondurile private și cum se va face plata pensiei?; Cum se pot dezvolta fondurile de pensii facultative, segment unde aderarea este voluntara nu obligatorie?; Care sunt principalele riscuri pentru sistemul privat de pensii în următorii cinci ani? Cât de mare este riscul naționalizarii sistemului de pensii, ca în Ungaria sau al reducerii contribuției, ca în Polonia.

Dezbaterea va fi moderatÇŽ de redactorul-șef al Ziarului Financiar, Sorin Pâslaru, ce îi are ca invitați pe: Ileana Ciutan, Președinte, Casa Națională de Pensii Publice (CNPAS), Ion Giurescu, Vicepreședinte, Comisia de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private, Mihai Coca-Cozma, Vicepreședinte, Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Mircea Oancea, fost Președinte, actual Director General Adjunct, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Maria Eugenia Barna, Președinte, Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților, Ovidiu Marian, Președinte, Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, Senat, Lucian Anghel, Președintele Bursei de Valori București.

Pe 17 septembrie 2007, Ziarul Financiar a dat startul pensiilor private obligatorii printr-un eveniment de amploare pentru piața media la care au participat președintele Traian Basescu, ministrul Finanțelor Varujan Vosganian și ministrul Muncii Paul Păcuraru, marile companii de asigurări din care s-au desprins cei mai mari administratori de pensii, dar și cunoscute persoane publice. Cinci ani mai târziu, este timpul pentru bilanț.

Ziarul Financiar, brandul de referință al pieței de business românești, își revendică poziția de cel mai puternic ziar de business din România prin credibilitate, prospețime și exclusivitate a informațiilor, adecvare pe target, tratare în adâncime a temelor de business. ZF oferă cititorilor semnificația evenimentelor recente și anticipează evoluțiile din afaceri și economie prin știri, analize și articole de opinie.

Mai multe informații pe ZIARUL FINANCIAR

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii