CONFLICT LA APPLE. Un fost protejat al lui Steve Jobs trebuie să plece din companie, după ce a refuzat să prezinte scuze clienților

CONFLICT LA APPLE. Un fost protejat al lui Steve Jobs trebuie să plece din companie, după ce a refuzat să prezinte scuze clienților
Publicat: 30/10/2012, 10:29
Actualizat: 02/02/2019, 20:35

Apple i-a cerut directorului Scott Forstall să plece din companie, după ce a refuzat să prezinte scuze clienților pentru problemele cauzate de serviciul de hărți, iar responsabilitatea fost asumată de directorul general, Tim Cook, au declarat surse apropiate situației, pentru Wall Street Journal.

Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs și șef al diviziei de software pentru dispozitive mobile, cu alți directori din cadrul Apple, scrie cotidianul american.

Apple a lansat propriul serviciu de hărți în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 și a lansat la vânzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plâns, însă, că noul serviciu de hărți conține erori geografice, are deficite de informații și nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informații despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Forstall ar fi afirmat, la momentul respectiv, că Apple poate rezolva problema creată de reacția puternic negativă a clienților la deficiențele hărților fără să-și ceară scuze.

Cook și alți directori Apple nu au fost de acord cu Forstall, iar în final directorul general al Apple a semnat comunicatul în care producătorul iPhone cerea scuze clienților.

Schimbarea de management este una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anunțat și plecarea șefului de retail, John Browett, fără legătură cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situației au afirmat că Apple i-a cerut și lui Browett, recent numit șef la retail, să plece, după ce acesta nu s-a integrat și a comis unele greșeli.

Plecarea lui Forstall s-a produs după amplificarea tensiunilor cu membri ai conducerii companiei. De mai mulți ani, directori seniori ai Apple s-au plâns că Forstall nu coopererază și arată ostentativ relația s-a cu Steve Jobs. După decesul lui Jobs, tensiunile dintre Forstall și ceilalți directori au crescut, au afirmat sursele.

Sub conducerea lui Cook, începând din august 2011, conducerea Apple a rămas relativ stabilă, însă noul șef i-a pregătit pe unii directori pentru posturi mai importante. În august, Cook l-a promovat pe Craig Federighi, care a supravegheat divizia de software pentru Mac-uri, în poziția de vicepreședinte senior. Federighi va prelua responsabilitățile lui Forstallla divizia de software iOS.

Forstall, un veteran de 15 ani la Apple, a fost un protejat al lui Steve Jobs, iar numele său a fost în anumite momente vehiculat ca posibil succesor al acestuia. Forstall a avansat repede la Apple, unde și-a format o reputație pentru predispoziția de a-și asuma riscuri. Era însă o persoană cu care se lucra dificil, a afirmat o sursă.

Apple va căuta un înlocuitor pentru Browett, iar între timp divizia acestuia va fi controlată de directorul general.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Rusia ar putea lovi în 90 de minute. Rachetele n-ar putea fi evitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
O singură turmă de zimbri din România ar putea capta CO2 de la peste 40.000...
×