Carne de cal depistată în lasagna comercializată de rețeaua Real în Germania. Real România: „Nu avem la vânzare acest produs”

Carne de cal depistată în lasagna comercializată de rețeaua Real în Germania. Real România: Nu avem la vânzare acest produs
Publicat: 14/02/2013, 14:07
Actualizat: 03/07/2013, 18:49

Carne de cal a fost depistată, pentru prima dată, într-un lot de lasagna congelată vândut în supermarketuri din rețeaua Real în Germania, a anunțat joi distribuitorul, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Real a retras, ca o măsură de precauție, loturi de lasagna comercializate la preț redus sub marca sa, sub numele „Tip”, iar testele comandate unor laboratoare au relevat prezența cărnii de cal miercuri, a recunoscut grupul într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Real subliniază că este vorba despre o măsură adoptată „numai din pecauție, deoarece nu a fost detectat, niciun moment, un risc la adresa sănătății consumatorului”.

„Nu comercializăm acest tip de produs în România”

Contactați degândul, reprezentanții Real România au declarat că în magazinele Real din România nu este comercializat produsul lasagna „Tip”, adăugând că Real nu vinde nici un fel de produs pe bază de carne de cal.

„Nu avem acest tip de produs la vânzare în magazinele din România. Chiar dacă e marcă proprie Real, acest tip de lasagna asupra căruia există suspiciuni nu este comercializat și în România”, a declarat pentrugândulAdriana Pița, director de comunicare la Real – hypermarket Romania.

Controale în Germania

Grupul de distribuție, care deține 316 magazine în Germania, a oferit asigurări că lucrează în colaborare cu autoritățile, furnizorii și ministerele Agriculturii și pentru Consum în vederea „adoptării tuturor măsurilor care vor fi necesare pentru ca clienții să cumpere doar produse ireproșabile”.

„Autoritățile trebuie să verifice ce cantitate de carne de cal se află în aceste produse”, a declarat ministrul pentru Consum Ilse Aigner joi dimineața, pentru postul public de televiziune ZDF.

Ea a subliniat totodată că „întreprinderile au reacționat deja, retrăgând produse suspecte de pe piață”.

Lanțul de supermarketuri Edeka, cel mai important distribuitor german de produse alimentare, a lansat, de asemenea, o serie de teste asupra produselor sale, la fel ca vânzătorul de produse congelate la domiciliu Eismann sau lanțul de magazine Kaiser’s-Tengelmann.

Guvernul german a anunțat miercuri, pentru prima dată, că are suspiciuni în legătură cu posibile etichetări incorecte de lasagna livrată unui angrosist din landul Rhenania-Westfalia de Nord, cel mai populat din Germania.

Autoritățile germane au fost avertizate în acest sens marți seara de către omologii lor luxemburghezi, prin intermediul unui sistem de alertare la nivel european.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, marți seara, o campanie de testare ADN în toate țările membre și o coordonare a anchetelor de către Europol, la finalul unei reuniuni de criză, la Bruxelles.

În afară de efectuarea a 2.500 de teste ADN pe teritoriul întregii Europe asupra unor produse din carne de vită, UE cere statelor membre să procedeze la aproximativ 4.000 de controale vizând detectarea eventualei prezențe a fenilbutazonei, un antiinflamator pentru cai, care ar face carnea improprie pentru consum.

Scandalul a izbucnit odată cu descoperirea săptămâna trecută, în Marea Britanie, de lasagna marca Findus ce conținea carne de cal și era etichetată ca fiind carne de vită. Această lasagna a fost produsă de către subcontractorul francez Comigel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Papa Francisc a criticat armele și contraceptivele