Carne de cal depistată în lasagna comercializată de rețeaua Real în Germania. Real România: „Nu avem la vânzare acest produs”

Carne de cal depistată în lasagna comercializată de rețeaua Real în Germania. Real România: Nu avem la vânzare acest produs
Publicat: 14/02/2013, 14:07
Actualizat: 03/07/2013, 18:49

Carne de cal a fost depistată, pentru prima dată, într-un lot de lasagna congelată vândut în supermarketuri din rețeaua Real în Germania, a anunțat joi distribuitorul, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Real a retras, ca o măsură de precauție, loturi de lasagna comercializate la preț redus sub marca sa, sub numele „Tip”, iar testele comandate unor laboratoare au relevat prezența cărnii de cal miercuri, a recunoscut grupul într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Real subliniază că este vorba despre o măsură adoptată „numai din pecauție, deoarece nu a fost detectat, niciun moment, un risc la adresa sănătății consumatorului”.

„Nu comercializăm acest tip de produs în România”

Contactați degândul, reprezentanții Real România au declarat că în magazinele Real din România nu este comercializat produsul lasagna „Tip”, adăugând că Real nu vinde nici un fel de produs pe bază de carne de cal.

„Nu avem acest tip de produs la vânzare în magazinele din România. Chiar dacă e marcă proprie Real, acest tip de lasagna asupra căruia există suspiciuni nu este comercializat și în România”, a declarat pentrugândulAdriana Pița, director de comunicare la Real – hypermarket Romania.

Controale în Germania

Grupul de distribuție, care deține 316 magazine în Germania, a oferit asigurări că lucrează în colaborare cu autoritățile, furnizorii și ministerele Agriculturii și pentru Consum în vederea „adoptării tuturor măsurilor care vor fi necesare pentru ca clienții să cumpere doar produse ireproșabile”.

„Autoritățile trebuie să verifice ce cantitate de carne de cal se află în aceste produse”, a declarat ministrul pentru Consum Ilse Aigner joi dimineața, pentru postul public de televiziune ZDF.

Ea a subliniat totodată că „întreprinderile au reacționat deja, retrăgând produse suspecte de pe piață”.

Lanțul de supermarketuri Edeka, cel mai important distribuitor german de produse alimentare, a lansat, de asemenea, o serie de teste asupra produselor sale, la fel ca vânzătorul de produse congelate la domiciliu Eismann sau lanțul de magazine Kaiser’s-Tengelmann.

Guvernul german a anunțat miercuri, pentru prima dată, că are suspiciuni în legătură cu posibile etichetări incorecte de lasagna livrată unui angrosist din landul Rhenania-Westfalia de Nord, cel mai populat din Germania.

Autoritățile germane au fost avertizate în acest sens marți seara de către omologii lor luxemburghezi, prin intermediul unui sistem de alertare la nivel european.

Uniunea Europeană (UE) a anunțat, marți seara, o campanie de testare ADN în toate țările membre și o coordonare a anchetelor de către Europol, la finalul unei reuniuni de criză, la Bruxelles.

În afară de efectuarea a 2.500 de teste ADN pe teritoriul întregii Europe asupra unor produse din carne de vită, UE cere statelor membre să procedeze la aproximativ 4.000 de controale vizând detectarea eventualei prezențe a fenilbutazonei, un antiinflamator pentru cai, care ar face carnea improprie pentru consum.

Scandalul a izbucnit odată cu descoperirea săptămâna trecută, în Marea Britanie, de lasagna marca Findus ce conținea carne de cal și era etichetată ca fiind carne de vită. Această lasagna a fost produsă de către subcontractorul francez Comigel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji