Noul Statut al PNL: toată conducerea va fi aleasă pe listă. Chiliman nu participă la Congres, Antonescu îl amenință cu excluderea

Noul Statut  al PNL: toată conducerea va fi aleasă pe listă. Chiliman nu participă la Congres, Antonescu îl amenință cu excluderea
Publicat: 21/02/2013, 19:30
Actualizat: 29/07/2014, 18:31

Delegația Permanentă a PNL a aprobat cu 191 voturi, cinci împotrivă și o abținere noul Statut al PNL. Amendamentele depuse la Statut de fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu privind alegerea prezidențiabilului de toți membrii partidului și vot uninominal pentru alegerea conducerii au fost respinse. Propunerea alegerii prezidențiabilului de întreg partidul a întrunit doar trei voturi.

Deși în varianta de lucru de ieri, se discuta ca prim-vicepreședintele și secretarul general să fie aleși uninominal, în cele din urmă s-a stabilit ca întreaga conducere să fie aleasă pe listă.

Împotriva noului Statut au votat Ludovic Orban, Andrei Chiliman, Diana Tușa, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Paul Dobre. „Sunt curios cine este al cincilea”, a spus la final Ludovic Orban, el știind că cei de la Sectorul 1 au votat împotrivă.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că este cel mai democratic Statut pe care l-a avut PNL după 1990, spunând că pe lângă faptul că este democratic este și un Statut eficient. Liderul PNL l-a amenințat cu excluderea pe primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman pentru că a trădat partidul la referendum.

„Suntem un partid în care întotdeauna va fi loc pentru păreri diferite. Nu va fi loc în partid pentru trădători, circari și oameni care batjocoresc în fiecare zi imaginea partidului. De pildă cu minciuna cu un document în care PNL s-ar angaja să distrugă instituțiile statului, astfel de oameni nu mai au ce căuta în partid, pot organiza pe persoană fizică spectacolul. Am vorbit despre faptul că Andrei Chiliman a preluat în acele zile o temă mincinoasă pe care o continuă până în ziua de azi și anume că PNL, prin domnul Chițoiu și domnul Ponta, dar domnul Chiliman este laș din fire și nu spune de domnul Ponta, ar fi semnat un document prin care doreau să desființeze în România instituții ale statului de drept. Asta nu s-a întâmplat niciodatăl Chiliman își bate joc zilnic de PNL repetând această mârșăvie, după Congres nu va mai putea face asta”, a precizat Antonescu.

La ieșirea de la Delegația Permanentă, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman s-a declarat dezamăgit de noul Statut al PNL, afirmând că nu va participa la lucrările Congresului sau în noile foruri de conducere ale partidului.

„Sunt dezamăgit de Statut, nu voi participa la Congres. Este primul Congres la care nu particip de când s-a reînființat PNL. Nu voi pleca din PNL și nu voi participa ca membru de drept în niciun organism în care aș avea dreptul conform noului Statut. O să vedeți rezultatul unui Statut care centralizează puterea în mâna unei persoane, cu oameni în jur care îi sunt datori. Ce se va întâmpla în momentul în care proiectul unipersonal al domnului Antonescu de a ajunge președinte, ferească Dumnezeu, nu se va întâmpla? Ce se va întâmpla cu PNL?”, a spus la finalul ședinței primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care a adăugat că noul Statut al PNL se aseamănă cu cel al PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?