Ministrul Apărării, Mircea Dușa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morți în accidentul de la Bacău

Ministrul Apărării, Mircea Dușa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morți în accidentul de la Bacău
Publicat: 08/03/2013, 11:35
Actualizat: 26/03/2019, 09:28

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, vineri, la Bacău, că în cursul acestei zile Ministerul Apărării Naționale va face toate demersurile pentru funeraliile celor doi militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar, informează MEDIAFAX.

La Flotila 95 de aviație militară Bacău vineri dimineață a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor doi militari morți în accidentul aviatic de joi, ceremonia desfășurându-se în prezența ministrului Apărării și a colegilor victimelor accidentului.

Dușa a anunțat că începând de vineri Ministerul Apărării va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar. Unul dintre militari va fi înmormântat în județul Dâmbovița, iar celălalt în Bacău. El a mai spus că joi noapte a luat legătura cu famiiile celor trei militari răniți aflați în spitalale din București, acestea fiind aduse cu un avion militar în Capitală.

Vineri, în toate unitățile militare din țară și bazele din teatrele de operații unde sunt militari români se vor desfășura ceremonii militare în memoria militarilor care și-au pierdut viața în accidentul aviatic. Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit în timpul executării unui zbor în formație. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviație militară Bacău, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

Potrivit MApN, cei doi militari care și-au pierdut viața sunt maistrul militar cls. a III-a Laurențiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, și plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit și avea un copil.

În urma prăbușirii elicopterului au fost răniți Petru Pricop, locotenent-comandor, Cătălin Balmuș, căpitan și Doru Nănescu, caporal. Cei trei au fost transportați cu o aeronavă militară la București, unul dintre ei fiind internat la Spitalul Floreasca, iar ceilalți doi la Spitalul Militar.

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, prognosticul rămâne rezervat

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, starea lui este stabilă, dar pot să apară oricând complicații, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Oprița, relatează MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a spus că militarul a fost operat joi noapte, respectiv i-a fost montat un tub de drenaj în cavitatea toracică pentru să se acumulase lichid și sânge și i-au fost suturate plăgile produse prin arsuri. Oprița a mai spus că starea de sănătate a militarului este stabilă, evoluția plăgilor și a arsurilor este favorabilă, dar prognosticul rămâne rezervat, pentru că oricând pot să apară complicații.

Medicul Bogdan Oprița a mai spus militarul a fost evaluat vineri dimineață de o echipă complexă, din care face parte și profesorul Ioan Lascăr.

Ceilalți doi militari răniți care se află la Spitalul Militar au suferit arsuri în urma accidentului.

Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

MApN a anunțat că o comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul. De asemenea, din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

O echipă de specialiști din Institutul Național de Criminalistică acordă sprijin de specialitate în acest caz, potrivit Poliției Române.

În urma accidentului aviatic, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a mers la Bacău. MApN a anunțat că o comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul.

De asemenea, din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani