Ministrul Apărării, Mircea Dușa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morți în accidentul de la Bacău

Ministrul Apărării, Mircea Dușa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morți în accidentul de la Bacău
Publicat: 08/03/2013, 11:35
Actualizat: 26/03/2019, 09:28

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat, vineri, la Bacău, că în cursul acestei zile Ministerul Apărării Naționale va face toate demersurile pentru funeraliile celor doi militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar, informează MEDIAFAX.

La Flotila 95 de aviație militară Bacău vineri dimineață a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor doi militari morți în accidentul aviatic de joi, ceremonia desfășurându-se în prezența ministrului Apărării și a colegilor victimelor accidentului.

Dușa a anunțat că începând de vineri Ministerul Apărării va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari care și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter militar. Unul dintre militari va fi înmormântat în județul Dâmbovița, iar celălalt în Bacău. El a mai spus că joi noapte a luat legătura cu famiiile celor trei militari răniți aflați în spitalale din București, acestea fiind aduse cu un avion militar în Capitală.

Vineri, în toate unitățile militare din țară și bazele din teatrele de operații unde sunt militari români se vor desfășura ceremonii militare în memoria militarilor care și-au pierdut viața în accidentul aviatic. Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit în timpul executării unui zbor în formație. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviație militară Bacău, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

Potrivit MApN, cei doi militari care și-au pierdut viața sunt maistrul militar cls. a III-a Laurențiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, și plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit și avea un copil.

În urma prăbușirii elicopterului au fost răniți Petru Pricop, locotenent-comandor, Cătălin Balmuș, căpitan și Doru Nănescu, caporal. Cei trei au fost transportați cu o aeronavă militară la București, unul dintre ei fiind internat la Spitalul Floreasca, iar ceilalți doi la Spitalul Militar.

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, prognosticul rămâne rezervat

Militarul internat la Spitalul Floreasca a fost operat, starea lui este stabilă, dar pot să apară oricând complicații, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Oprița, relatează MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a spus că militarul a fost operat joi noapte, respectiv i-a fost montat un tub de drenaj în cavitatea toracică pentru să se acumulase lichid și sânge și i-au fost suturate plăgile produse prin arsuri. Oprița a mai spus că starea de sănătate a militarului este stabilă, evoluția plăgilor și a arsurilor este favorabilă, dar prognosticul rămâne rezervat, pentru că oricând pot să apară complicații.

Medicul Bogdan Oprița a mai spus militarul a fost evaluat vineri dimineață de o echipă complexă, din care face parte și profesorul Ioan Lascăr.

Ceilalți doi militari răniți care se află la Spitalul Militar au suferit arsuri în urma accidentului.

Doi militari au murit, iar alți trei au fost răniți după ce un elicopter militar s-a prăbușit, joi după-amiază, în localitatea Berești-Bistrița din județul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

MApN a anunțat că o comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul. De asemenea, din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

O echipă de specialiști din Institutul Național de Criminalistică acordă sprijin de specialitate în acest caz, potrivit Poliției Române.

În urma accidentului aviatic, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a mers la Bacău. MApN a anunțat că o comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul.

De asemenea, din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping