TITULARIZARE 2013. Unde este cea mai mare concurență la examen

TITULARIZARE 2013. Unde este cea mai mare concurență la examen
Publicat: 30/07/2013, 15:49
Actualizat: 29/07/2014, 17:40

TITULARIZARE 2013.La examenul de anul acestas-au înscris peste peste 36.500 de candidați, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 6.000 de posturi sau catedre vacante.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, proba scrisă din cadrul concursului de Titularizare 2013 a început marți la ora ora 10.00, iar examenul s-a desfășurat în 97 de centre de concurs constituite la nivel național.

La acestă probă au fost înscriși cei 36.587 de candidați care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale sau probele practice desfășurate în perioada 27 mai – 28 iunie. Inițial, în perioada 8-17 mai, la concursul deTitularizare 2013s-au înscris 38.554 de candidați, dintre care 4.964 de educatoare și profesori pentru învățământ preșcolar, 4.747 de învățători și profesori pentru învățământ primar, 3.962 de profesori de limba și literatura română, 3.243 de profesori de educație fizică și sport și 2.618 profesori de limba și literatura engleză.

Pentru candidații care participă laTitularizare 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 3.141 în mediul urban și 2.933 în mediul rural, mai arată datele ministerului.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învățământ preșcolar -1.248, învățători/profesori pentru învățământ primar -1.122, educație fizică și sport – 344, matematică – 318 și limba engleză – 261.

„Cea mai mare concurență la examnului deTitularizare 2013este, ca în fiecare an, la matematică, biologie, istorie, chimie”, a declarat pentru gândul purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Marian Banu.

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar presupune susținerea unei probe practice sau inspecții speciale la clasă și a unei probe scrise din didactica specialității.

Pentru susținerea probei scrise, candidații laTitularizare 2013au trebuit să fie prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 și cel mai târziu la ora 9.00, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor a fost de 4 ore, timp ce a putut fi depășit cu 1-2 ore doar în cazul candidaților cu deficiențe vizuale grave.

Subiectele și traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 148 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare și Examinare și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe http://subiecte2013.ro

Afișarea primelor rezultate de la examenul deTitularizare 2013este prevăzută pentru 5 august. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare în zilele de 5 august, până la ora 21.00, respectiv 6 august, până la ora 15.00.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), candidații înscriși laTitularizare 2013trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 9 și 12 august, iar repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă determinată, în data de 14 august.

Ministerul Educației precizează că profesorii care au obținut cel puțin media 5 la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013, au avut posibilitatea de a folosi acest rezultat și în cadrul concursului deTitularizare 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Melodia „Dragostea din Tei”, periculoasă pentru șoferi. Cum îi afectează
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mai multe zone din India, lovite de temperaturi record