Fratele lui Ionuț Anghel, băiatul de patru ani care a murit după ce a fost atacat de câini, a fost audiat de procurori, în prezența unui psiholog

Fratele lui Ionuț Anghel, băiatul de patru ani care a murit după ce a fost atacat de câini, a fost audiat de procurori, în prezența unui psiholog
Publicat: 19/11/2013, 11:12
Actualizat: 19/11/2013, 11:12

Fratele lui Ionuț Anghel va fi audiat marți de procurorii Parchetului instanței supreme, la sediul unui centru, în prezența unei comisii specializate din care face parte și un psiholog, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii au reluat audierile în cazul lui Ionuț Anghel, care în 2 septembrie a fost omorât de câini, pe un teren privat de lângă Parcul Tei din Capitală, după ce o perioadă acestea au fost întrerupte, pentru a fi făcute rapoarte biocriminalistice și unele experimente judiciare.

În cadrul anchetei, procurorii vor vorbi marți cu fratele lui Ionuț Anghel, în prezența unei comisii speciale. Anchetatorii și alte persoane care trebuie să fie prezente la audierea băiatului, printre care și un psiholog, vor merge, cel mai probabil, la sediul unui centru din Capitală, unde vor vorbi cu acesta, au precizat sursele citate.

Audierile vor continua și zilele următoare, urmând să fie chemate mai multe persoane pentru a da declarații în calitate de martori, la sediul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție anunța, în 27 septembrie, că reprezentanții legali ai Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidențial SRL București, precum și Constantin Ciorăscu au fost citați pentru a li de aduce la cunoștință învinuirile și pentru a fi audiați în calitate de învinuiți, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuț Anghel.

În 2 octombrie au fost la Parchetul instanței supreme directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 2, Cristian Lemnaru, și Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini.

Cristian Lemnaru declara atunci că nu a dat o declarație, ci s-a folosit de dreptul la tăcere. Constantin Ciorăscu a dat o scurtă declarație în fața anchetatorilor, în care a prezentat situația terenului de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei din Capitală, unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, declarau atunci pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Părinții lui Ionuț Anghel au fost audiați în 30 septembrie de procurorii Parchetului instanței supreme.

Anchetatorii i-au mai audiat pe Aurica Anghel, bunica lui Ionuț, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Carmen Secăreanu, președinta Asociației Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, Marcela Pîslă, președinta Asociației „Cuțu, cuțu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, și Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuț Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei

Șase câini au fost ridicați în 2 septembrie de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Polițiștii au amendat, în septembrie, firma SC Tei Rezidențial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Reprezentanții firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietății, declarau pentru MEDIAFAX surse din Poliția Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietății a fost amendat de polițiști cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia