Ajutor de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile după naștere, deși medicii îi recomandaseră să renunțe la sarcină pentru a supraviețui

Ajutor de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile după naștere, deși medicii îi recomandaseră să renunțe la sarcină pentru a supraviețui
Publicat: 23/12/2013, 17:52
Actualizat: 03/02/2019, 09:17

Consilierii județeni constănțeni au acordat, luni, un ajutor financiar de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile de la naștere, după ce femeia a refuzat să renunțe la sarcină, deși aflase că avea o tumoră la rinichi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii județeni din Constanța au decis, în ședința de luni, să aloce un ajutor financiar de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă, bolnavă de cancer, a murit la două zile de la naștere, banii urmând să fie oferiți tatălui copilului, Nicu Balaniuc.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat, la finalul ședinței, că a fost impresionat de acest caz, care poate fi considerat „simbolul Crăciunului și al Ortodoxiei”.

„Este un caz dramatic care pe mine m-a impresionat. Am văzut în presă că această mamă eroină și-a asumat moartea ca să dea naștere unei vieți, dacă vreți este simbolul Crăciunului și al Ortodoxiei. Această mamă deși a știut cu opt luni înainte că dacă va continua să ducă sarcina va muri, și-a dus până la capăt crucea, a murit, dar a dat naștere unei vieți. Ne bucurăm că am putut și noi să ajutăm cu puțin astăzi”, a spus Nicușor Constantinescu.

O tânără de 24 de ani din Agigea a murit la două zile după ce a născut, medicii afirmând că femeia avea o tumoră la un rinichi despre care a aflat imediat după ce a rămas însărcinată și, deși ei i-au recomandat să renunțe la sarcină și să-i extirpe tumora, femeia a preferat să păstreze copilul.

În luna iunie, tânăra a aflat că este însărcinată, iar în urma unei ecografii, medicii au descoperit că aceasta are un chist renal. Pentru a nu influența evoluția sarcinii, medicii au hotărât să intervină laparoscopic pentru extirparea chistului abia în luna a patra de sarcină. Ulterior, medicii au stabilit că femeia avea o tumoră suprarenală.

Medicii din Constanța, întruniți într-o comisie, care au analizat această situație, le-au comunicat soților Balaniuc că pot efectua cu succes operația de extirpare a rinichiului, dar că trebuie întreruptă sarcina imediat.

„O pacientă tânără, de numai 24 de ani, care era însărcinată, a ridicat suspiciunea de chist hidatic hepatic. Și atunci a fost necesară o laparotomie exploratorie cu scop diagnostic. În momentul intraoperator s-a constatat o formație tumorală de suprarenală, din care s-a prelevat pentru biopsie. Acestea în condițiile în care pacienta era însărcinată în lună mică, fiind în primul trimestru”, afirma, în 12 decembrie, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, medicul Cătălin Grasa.

Medicii i-au recomandat femeii să renunțe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumora și a putea începe tratamentul împotriva cancerului. Mai exact, trebuia să-i fie extirpat rinichiul bolnav, iar șansele de supraviețuire, potrivit medicilor, erau foarte mari.

Tânăra a ales însă să păstreze sarcina, „deși i-au fost prezentate toate riscurile” acestei decizii, preciza medicul Cătălin Grasa.

Tânăra a vrut să afle și o a doua opinie în acest caz, astfel că a mers la București, medicii din Capitală recomandându-i, de asemenea, să renunțe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumoarea. Cu toate acestea, tânăra a fost de neclintit în dorința ei de a păstra copilul.

Ea a reușit să ducă sarcina până la 34 de săptămâni, când starea ei de sănătate s-a înrăutățit, iar medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au decis să-i facă cezariană.

Femeia a născut o fetiță de aproximativ două kilograme, sănătoasă, pe care a reușit să o vadă pentru puțin timp. Apoi, femeia a intrat în comă, iar la două zile după naștere a murit.

Soțul femeii spunea că fetița va purta numele mamei sale, Maia Mihaela.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cum arată Prințesa Kate Middleton acum, la 2 luni după ce a început chimioterapia. Unde...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Volodimir Zelenski, la un pas să fie ucis. A fost trădat. Cine plănuia să-l omoare
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Cum s-a ferit Smiley de scandaluri: ”Nu prea mă cert cu lumea în general”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
O substanță din rodii ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
×