Ajutor de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile după naștere, deși medicii îi recomandaseră să renunțe la sarcină pentru a supraviețui

Ajutor de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile după naștere, deși medicii îi recomandaseră să renunțe la sarcină pentru a supraviețui
Publicat: 23/12/2013, 17:52
Actualizat: 03/02/2019, 09:17

Consilierii județeni constănțeni au acordat, luni, un ajutor financiar de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă a murit la două zile de la naștere, după ce femeia a refuzat să renunțe la sarcină, deși aflase că avea o tumoră la rinichi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii județeni din Constanța au decis, în ședința de luni, să aloce un ajutor financiar de 3.000 de lei pentru fetița a cărei mamă, bolnavă de cancer, a murit la două zile de la naștere, banii urmând să fie oferiți tatălui copilului, Nicu Balaniuc.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat, la finalul ședinței, că a fost impresionat de acest caz, care poate fi considerat „simbolul Crăciunului și al Ortodoxiei”.

„Este un caz dramatic care pe mine m-a impresionat. Am văzut în presă că această mamă eroină și-a asumat moartea ca să dea naștere unei vieți, dacă vreți este simbolul Crăciunului și al Ortodoxiei. Această mamă deși a știut cu opt luni înainte că dacă va continua să ducă sarcina va muri, și-a dus până la capăt crucea, a murit, dar a dat naștere unei vieți. Ne bucurăm că am putut și noi să ajutăm cu puțin astăzi”, a spus Nicușor Constantinescu.

O tânără de 24 de ani din Agigea a murit la două zile după ce a născut, medicii afirmând că femeia avea o tumoră la un rinichi despre care a aflat imediat după ce a rămas însărcinată și, deși ei i-au recomandat să renunțe la sarcină și să-i extirpe tumora, femeia a preferat să păstreze copilul.

În luna iunie, tânăra a aflat că este însărcinată, iar în urma unei ecografii, medicii au descoperit că aceasta are un chist renal. Pentru a nu influența evoluția sarcinii, medicii au hotărât să intervină laparoscopic pentru extirparea chistului abia în luna a patra de sarcină. Ulterior, medicii au stabilit că femeia avea o tumoră suprarenală.

Medicii din Constanța, întruniți într-o comisie, care au analizat această situație, le-au comunicat soților Balaniuc că pot efectua cu succes operația de extirpare a rinichiului, dar că trebuie întreruptă sarcina imediat.

„O pacientă tânără, de numai 24 de ani, care era însărcinată, a ridicat suspiciunea de chist hidatic hepatic. Și atunci a fost necesară o laparotomie exploratorie cu scop diagnostic. În momentul intraoperator s-a constatat o formație tumorală de suprarenală, din care s-a prelevat pentru biopsie. Acestea în condițiile în care pacienta era însărcinată în lună mică, fiind în primul trimestru”, afirma, în 12 decembrie, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, medicul Cătălin Grasa.

Medicii i-au recomandat femeii să renunțe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumora și a putea începe tratamentul împotriva cancerului. Mai exact, trebuia să-i fie extirpat rinichiul bolnav, iar șansele de supraviețuire, potrivit medicilor, erau foarte mari.

Tânăra a ales însă să păstreze sarcina, „deși i-au fost prezentate toate riscurile” acestei decizii, preciza medicul Cătălin Grasa.

Tânăra a vrut să afle și o a doua opinie în acest caz, astfel că a mers la București, medicii din Capitală recomandându-i, de asemenea, să renunțe la sarcină pentru a-i fi extirpată tumoarea. Cu toate acestea, tânăra a fost de neclintit în dorința ei de a păstra copilul.

Ea a reușit să ducă sarcina până la 34 de săptămâni, când starea ei de sănătate s-a înrăutățit, iar medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța au decis să-i facă cezariană.

Femeia a născut o fetiță de aproximativ două kilograme, sănătoasă, pe care a reușit să o vadă pentru puțin timp. Apoi, femeia a intrat în comă, iar la două zile după naștere a murit.

Soțul femeii spunea că fetița va purta numele mamei sale, Maia Mihaela.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×