Profesoară cercetată într-un dosar de proxenetism predă Informatica la Colegiul Eminescu din Constanța

Profesoară cercetată într-un dosar de proxenetism predă Informatica la Colegiul Eminescu din Constanța
Publicat: 27/01/2014, 18:33
Actualizat: 12/06/2018, 11:57

Profesoara cercetată de DIICOT Constanța într-un dosar de proxenetism este angajată în sistemul de învățământ preuniversitar de 14 ani și își desfășoară activitatea la Colegiul „Mihai Eminescu” Constanța, la catedra de Informatică, au precizat, luni, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Profesoara cercetată de DIICOT Constanța într-un dosar de proxenetism este angajată în sistemul de învățământ preuniversitar de 14 ani și își desfășoară activitatea la Colegiul „Mihai Eminescu” Constanța, la catedra de Informatică, au precizat, luni, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Conform reprezentanților Inspectoratului școlar Județean Constanța, profesoara cercetată de DIICOT Constanța lucrează la Colegiul „Mihai Eminescu” din Constanța, unde predă Informatica.

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța va acorda tot sprijinul instituțiilor abilitate și, în funcție de rezultatele cercetării procurorilor, va dispune în consecință”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, Cristina Ivan, precizând că la acest moment nu se pune problema ca femeii să îi fie desfăcut contractul de muncă.

La rândul ei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța spune că agentul cercetat în același dosar de proxenetism este angajat în cadrul instituției din anul 2003 și își desfășura activitatea ca agent de siguranță publică și patrulare la Secția 3 Poliție Constanța.

„Conducerea IPJ Constanța, în conformitate cu statutul polițistului, a dispus declanșarea cercetării prealabile a acestuia, iar în cazul în care va fi arestat preventiv va fi suspendat din funcție”, se menționează într-un comunicat de presă al IPJ Constanța.

De asemenea, și Gruparea de Jandarmi Mobile Constanța a anunțat că va acorda tot sprijinul DIICOT pentru soluționarea acestui caz, cu mențiunea că este primul caz de acest gen în care este implicat un fost subofițer al grupării.

O grupare infracțională specializată în proxenetism, care își desfășura activitatea într-un salon de masaj din Constanța și ai cărei membri beneficiau de sprijinul unui polițist și al unui jandarm, a fost destructurată de procurorii DIICOT, fiind identificate 26 de tinere, inclusiv minore.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), procurorii DIICOT Constanța au făcut mai multe percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și prostituție.

Membrii rețelei au desfășurat activități de proxenetism, începând cu anul 2012, într-un salon de masaj. Astfel, angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât în salonul respectiv, cât și la hoteluri din Constanța, Eforie și Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării.

În rechizitoriul întocmit de procurori se menționează că gruparea infracțională, formată din 19 membri, a beneficiat de sprijinul unui polițist și al unui jandarm, aceștia implicându-se în derularea activității de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziție a unor locații.

S-a stabilit, totodată, că polițistul informa personalul salonului ori de câte ori urmau să aibă loc controale ale Poliției.

Acesta lucrează ca agent de siguranță publică la Secția 3 Poliție Constanța, din anul 2003.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, concubina liderului grupării, care este cadru didactic la un liceu din Constanța, se ocupa de postarea anunțurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii de clienți.

În urma perchezițiilor, au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din familii cu o situație materială precară.

Șapte suspecți au fost reținuți, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic de minori, proxenetism și prostituție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii