Dragnea îi va propune lui Ponta eliberarea din funcție a prefectului care a rămas înzăpezit. Pe listă mai este un alt prefect și un subprefect

Dragnea îi va propune lui Ponta eliberarea din funcție a prefectului care a rămas înzăpezit. Pe listă mai este un alt prefect și un subprefect
Publicat: 30/01/2014, 09:16

Ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta și ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcție a doi prefecți și a unui subprefect, pentru deficiențe în operațiunile de deszăpezire, spunând că este nemulțumit de prefectul din Brăila, care „s-a lăsat înzăpezit”, neincluzându-l pe prefectul din Constanța pe lista celor de care este mulțumit.

Schimbările de prefecți și subprefecți nu pot fi efectuate decât prin hotărâre de guvern.

„O să anunț mâine despre cine este vorba, pentru să bruma aceea de implicare pe care o mai are îmi este necesară în noaptea asta. Din punctul meu de vedere, doi prefecți și un subprefect trebuie să plece, dar vreau ca în noaptea asta să muncească. Au arătat că nu au responsabilitate, nu au informații, că nu sunt în lumea reală”, a spus Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă este vorba de prefectul județului Brăila, Dragnea a răspuns că, practic, acesta nici nu mai este la coordonare, deoarece a plecat și „s-a lăsat înzăpezit”.

Ulterior, la Digi 24, Dragnea a arătat că este nemulțumit de prefectul județului Brăila, deoarece nu este normal să rămână blocat undeva, în zăpadă, ca și conducător al unui comandament de iarnă.

„Cum să mergi într-o comună tu, care conduci comandamentul de iarnă, și să rămâi blocat ? Sigur că sunt nemulțumit”, a spus Dragnea.

El a precizat, în schimb, că a lucrat bine cu prefecții din Tulcea, Ialomița și Călărași, fără ca prefectul din Constanța să fie nominalizat în această categorie din totalul județelor aflate sub cod roșu.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anunțat, după ce subprefectul județului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competență, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuț Grosu, a transmis Guvernului, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul județului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

„După cum știți, de o jumătate de zi ne străduim să îl scoatem pe domnul prefect de la…Este foarte, foarte greu de ajuns la ei”, a răspus subprefectul, moment în care cei prezenți în sala de ședință au izbucnit în râs.

„Domnul subprefect, nu vreau să țin toată țara pentru această discuție. Știu că domnul prefect este o persoană foarte importantă, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentrați toate utilajele acolo. Vreau, imediat după videoconferință, că nu vă întreb acum, că nu știți, să-mi transmiteți care e necesarul de pâine”, a cerut vicepremierul pe un ton tăios.

Discuția a mai continuat pe marginea altor probleme cauzate de zăpadă în județul Brăila, iar, la final, vicepremierul a avertizat că, joi, este posibil să viziteze zonele afectate din acest județ, avertizând că nu ar vrea să se întâmple ca la Buzău, unde prefectul a fost eliberat din funcție.

Prefectul județului Buzău a fost eliberat, miercuri, din funcție de Guvern.

Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins stare de alertă pentru celelalte județe avertizate, miercuri, prin cod roșu, respectiv Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale