Duicu susține că a fost la Guvern și pe 10 aprilie 2013. STENOGRAME: „Aștept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la ușă, aștept să mă sune să urc sus. Chiar aicea în fața guvernului sunt”

Duicu susține că a fost la Guvern și pe 10 aprilie 2013. STENOGRAME: „Aștept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la ușă, aștept să mă sune să urc sus. Chiar aicea în fața guvernului sunt
Publicat: 30/07/2014, 19:55
Actualizat: 18/05/2015, 20:46

Din această interceptare rezultă că Duicu a fost la Guvern de două ori. Înterceptarea este datată 10 aprilie 2013. În data 13 iunie 2013, Duicu s-a dus din nou la Guvern, unde procurorii susțin că și-a trafic influența în favoarea lui Constantin Ponea.

Citește pasajul relevant din rechizitoriu:

„Pentru a rezolva „incidentul de parcurs” astfel ivit, Ponea Constantin-Ștefan l-a contactat telefonic pe Duicu Ioan-Adrian; din discuția purtată de cei doi rezultă că funcția care îi fusese propusă lui Ponea Constantin-Ștefan este chiar aceea cu privire la care Duicu Ioan-Adrian discutase cu Dumitrescu Doru.

Totodată, Ponea Constantin-Ștefan i-a transmis lui Duicu Ioan-Adrian că nu dorește să plece în București, cât timp soția sa ar rămâne în Craiova (nu ar ocupa o funcție de conducere în cadrul Ministerului Public), Duicu Ioan-Adrian asigurându-l pe Ponea Constantin-Ștefan că trebuie rezolvată și această „problemă”.

Astfel, în ziua de 10 aprilie 2013, la ora 1836, când Duicu Ioan-Adrian se afla în sediul Guvernului, acesta este sunat de Ponea Constantin-Ștefan, cei doi purtând următoarea discuție:

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, Fane…

PONEA: Să trăiți domnu președinte. M-a sunat ăsta, secretaru’ de stat ANGHEL ANDREESCU.

DUICU IOAN-ADRIAN: Așa?

PONEA: Și a zis că sunt mutat la Direcția Ordine Publică, adjunct…

DUICU IOAN-ADRIAN: De când?

PONEA: Și i-am zis: Păi, stați puțin că … Că mă întrebase „ești mutat?” Păi, nu mi-a zis data exactă. Cu întâi, cred, acum care vine.

DUICU IOAN-ADRIAN: Așa?

PONEA: Că ești mutat la Direcția Ordine Publică adjunct. Că am înțeles că știi și că vrei. Zic: „Păi, stați puțin că nu e… nu vreau. Trebuie să discutăm întâi”.

DUICU IOAN-ADRIAN: Bun. Da’ îți convine acolo?

PONEA: Păi… ăăă… Nu prea-mi convine, că nu… În primu’ rând că funcția este echivalentă cu cea de inspector-șef, deci nu câștig absolut nimic. Și nu… Eu nu știu dacă… Cum să mă mut?

DUICU IOAN-ADRIAN: Mda.

PONEA: Singur iară? Plec așa aiurea ca tâmpitu’? (Ponea Constantin-Ștefan face referire la faptul că nu poate pleca singur, fără soția sa Ponea Elisabeta)

DUICU IOAN-ADRIAN: Bun. Eu chiar aicea… aștept să intru la premier acuma, sunt la guvern. Sunt aici la ușă, aștept să mă sune să urc sus. Chiar aicea în fața guvernului sunt.

PONEA: Că ăsta îmi dădu o jumat’ de oră. Domnu’ ANDREESCU. Să mă gândesc. Că după aia, dacă nu, el n-o să mai… când o să vreau eu, n-o să mai fie el de acord. „Păi, da. Da’ nu pot. Stați puțin, lăsați-mă să discut și eu cu familia”.

DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, adjunct la Ordine Publică. Exact ce ți-a… ce mi-a spus DORU că a vorbit cu… (Duicu Ioan-Adrian confirmă astfel că funcția care i-a fost propusă lui Ponea Constantin-Ștefan este cea despre care Doru Dumitrescu discutase cu Tobă Petre)

PONEA: Da. Da. Da. Da’ unde plec așa acuma?! Că dacă nu…

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, nu… Și ea trebuie să plece, nu încape discuție. Bun. Și-aci cine să vină? (Duicu Ioan-Adrian îl sigură pe Ponea Constantin-Ștefan că și soția acestuia „trebuie să plece”, adică să fie numită în fucția de conducere pe care aceasta o viza în cadrul Ministerului Public)

PONEA: Păi, nu mi-a zis asta. Da’ dacă-l sunați pe DUMITRESCU, sigur știe.

DUICU IOAN-ADRIAN: Hai că-l sun acuma.

PONEA: Bine.

DUICU IOAN-ADRIAN: Hai! Și te sun eu.

PONEA:Da.

Dosarul Duicu trimis în judecată

Procurorii DNA spun, în rechizitoriul dosarului în care a fost trimis în judecată Adrian Duicu, că baronul de Mehedinți a făcut trafic de influență în Palatul Victoria. Potrivit procurorilor, premierul se afla în Palat în ziua în care Duicu a venit să-i rezolve problema lui Constantin Ponea. Procurorii DNA arată că Adrian Duicu și-a traficat influența asupra șefului Poliției Române, Petre Tobă, care l-a menținut în funcție pe Constantin Ponea, șeful poliției județene. În rechizitoriu, este relatat un alt episod în care Victor Ponta s-a întâlnit cu Adrian Duicu la un restaurant din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?