Ponta îi răspunde lui Băsescu: Toți fraierii care au dat în România gluma cu Ajutorul umanitar nu au înțeles că e o glumă

Ponta îi răspunde lui Băsescu: Toți fraierii care au dat în România gluma cu Ajutorul umanitar nu au înțeles că e o glumă
Publicat: 09/09/2014, 16:56
Actualizat: 28/09/2018, 15:09

„Am înțeles că a fost o glumă, cea cu Ajutorul umanitar. Înseamnă că toți fraierii care au dat în România acea glumă nu au înțeles că era o glumă”, a spus Ponta.

Întrebat dacă s-a simțit păcălit, el a negat.

„Eu, nu. Turcescu poate, că el zicea că luăm Ajutor umanitar. Înseamnă că domnul Băsescu l-a păcălit pe Turcescu, înseamnă că e o problemă a lor”, a spus Ponta.

El a subliniat că nu a discutat cu președintele ales al CE, Jean Claude Juncker, despre portofoliul Ajutor umanitar.

„Eu v-am spus foarte clar, când m-ați întrebat. E adevărat că atunci când a apărut știrea în România, nu doar la Turcescu, a mai apărut la cineva, dar nu spun, să nu se supere, era știre sigură, sigură. După aia ați aflat de la domnul Băsescu că era o glumă. Când m-ați întrebat v-am spus foarte clar că niciodată, în nicio discuție a mea cu domnul Juncker, nu s-a discutat despre Ajutor umanitar”, a spus Ponta.

„Deci, cred că cei care au fost păcăliți în România ar trebui data viitoare să fie un pic mai profesioniști și să verifice sursele, că, dacă -s glumele domnului Băsescu, riscați să vă faceți de râs”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă poate confirma informațiile potrivit cărora România va prelua portofoliul Politicilor regionale, Ponta a răspuns negativ.

„Nu, nu vă pot confirma nimic pentru că nu intră în atribuțiile mele să vă confirm acest lucru. Conform tratatelor europene, președintele desemnat, domnul Juncker, va anunța mâine și portofoliile care revin fiecărui comisar european. Eu pot să vă confirm ceea ce îmi spune mie legea, și anume că imediat după ce mâine domnul Juncker precizează comisarul și portofoliul, voi solicita Parlamentului audierea acestuia”, a spus Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu „cu care n-o să ne fie rușine” și a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Crețu apărea un portofoliu „neconvingător”, a fost „o glumă lansată de la Bruxelles”, de care premierul Ponta s-ar fi „speriat”.

„Referitor la ce vântură Victor Ponta legat de comisar – cum o sabotează președintele pe Corinuța… Vreau să știți că toate discuțiile mele legate de funcția de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ”, a spus Băsescu, în declarația de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a adăugat că lista de comisari vehiculată în care Corina Crețu apărea ca urmând să dețină un portofoliu „neconvingător” a fost „o glumă lansată de la Bruxelles”.

„Eu știu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Crețu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simțul umorului și atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obținerea unui portofoliu. Vă rog, sunteți ziariști, întrebați-l cu cine a negociat”, a continuat președintele.

„Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie rușine, dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă și s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. V-aș spune mult mai mult dar este o regulă, să nu se vorbească în această perioadă, este un atribut al președintelui Comisiei”, a mai spus el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Taxa obligatorie de la 30 SEPTEMBRIE. S-a dat ordinul direct de la Guvern
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro