Stelian Tănase: Salariul unui colaborator al TVR este de 2.000 de euro

Stelian Tănase: Salariul unui colaborator al TVR este de 2.000 de euro
Publicat: 24/09/2014, 16:15
Actualizat: 20/03/2019, 19:13

Stelian Tănase a fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, în contextul în care afirmațiile recente ale acestuia „au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituția pe care o conduce”, după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Știrbu, președintele Comisiei.

Deputatul PSD Florin Pâslaru l-a întrebat pe Stelian Tănase care este salariul mediu al unui salariat în televiziune și cât primesc „vârfurile, vedetele din televiziune”. „Mă uit la televizor, văd anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud că salariile sunt foarte mari, de la 3.000 până la 10.000 de euro, și ratingul nu a crescut”, a spus Pâslaru.

„Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie, de 2.000 de euro, cu una sau două excepții care sunt mai mari sau au formule de plată în care noi nu putem să numărăm cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie să spun public cât primește, pentru că este un contract confidențial”, a spus Stelian Tănase.

El a mai atras atenția că sunt vedete care primesc venituri de la TVR, însă acești bani includ și costurile de producție. „Cum erau și salariile celor două vedete feminine care au stârnit atât scandal în presă. Sunt și costuri de producție (…) cu banii respectivi trebuie să acopere multe costuri din producția respectivă”, a spus Tănase.

Stelian Tănase a susținut însă că el nu negociază direct salariile colaboratorilor TVR, iar dacă ar fi făcut acest lucru ar fi fost „mai drastic”.

„Eu nu negociez aceste salarii niciodată. Aceste salarii se negociază de către producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei înțelegeri. Este treaba lui, pentru că el poate să calculeze costuri. Eu nu am nici competența și nici nu doresc să mă amestec în asemenea detalii. Știu că mi s-a făcut acuzația că mi-am adus prietenii. Întâmplător sunt prieten cu toți primii o sută de jurnaliști din România și dintre ei am selecționat câțiva, care cred eu că ar putea să facă televiziune, dar eu nu negociez și n-am negociat niciun salariu. N-am rostit nicio sumă față de nimeni. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuții să ceară o sumă în fața mea, dar l-am trimis să-și negocieze contractul în altă parte”, a afirmat Stelian Tănase.

De asemenea, el a amintit că Comitetul Director al TVR a propus Consiliului de Administrație al instituției reducerea timpului de lucru și implicit a veniturilor angajaților, pentru ca televiziunea publică să facă economii. „Această măsură a fost respinsă de către CA, neoferindu-mi o măsură alternativă. Eu am propus tăierea corespunzătoare a salariilor începând cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, când am venit în televiziune nu mi-am mărit salariul cu niciun euro. Și nici nu am de gând s-o fac”, a spus Stelian Tănase.

El nu a precizat ce salariu primește, însă a precizat că „este foarte mic”. „Înainte să ajung în TVR, veniturile mele erau de patru-cinci ori mai mari. Deci nu sunt atât de mari salariile cum vă imaginați”, le-a mai spus Stelian Tănase parlamentarilor din Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Tănase are un salariu de „peste 3.000 de euro”, după cum a afirmat Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, într-un comunicat remis MEDIAFAX în 19 septembrie.

În același comunicat, SPUSTV spunea că „aproape 1.000 de angajați ai TVR au salariul minim pe funcție”, iar „realizatori cu premii internaționale câștigă 2.200 de lei net după o carieră de 30 de ani de televiziune”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră:...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Vladimir Putin vrea să facă pace. Vestea pe care o aștepta toată Planeta: Noi suntem...
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Witold Pilecki, spionul polonez de la Auschwitz
×