Stelian Tănase: Salariul unui colaborator al TVR este de 2.000 de euro

Stelian Tănase: Salariul unui colaborator al TVR este de 2.000 de euro
Publicat: 24/09/2014, 16:15
Actualizat: 20/03/2019, 19:13

Stelian Tănase a fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, în contextul în care afirmațiile recente ale acestuia „au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituția pe care o conduce”, după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Știrbu, președintele Comisiei.

Deputatul PSD Florin Pâslaru l-a întrebat pe Stelian Tănase care este salariul mediu al unui salariat în televiziune și cât primesc „vârfurile, vedetele din televiziune”. „Mă uit la televizor, văd anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud că salariile sunt foarte mari, de la 3.000 până la 10.000 de euro, și ratingul nu a crescut”, a spus Pâslaru.

„Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie, de 2.000 de euro, cu una sau două excepții care sunt mai mari sau au formule de plată în care noi nu putem să numărăm cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie să spun public cât primește, pentru că este un contract confidențial”, a spus Stelian Tănase.

El a mai atras atenția că sunt vedete care primesc venituri de la TVR, însă acești bani includ și costurile de producție. „Cum erau și salariile celor două vedete feminine care au stârnit atât scandal în presă. Sunt și costuri de producție (…) cu banii respectivi trebuie să acopere multe costuri din producția respectivă”, a spus Tănase.

Stelian Tănase a susținut însă că el nu negociază direct salariile colaboratorilor TVR, iar dacă ar fi făcut acest lucru ar fi fost „mai drastic”.

„Eu nu negociez aceste salarii niciodată. Aceste salarii se negociază de către producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei înțelegeri. Este treaba lui, pentru că el poate să calculeze costuri. Eu nu am nici competența și nici nu doresc să mă amestec în asemenea detalii. Știu că mi s-a făcut acuzația că mi-am adus prietenii. Întâmplător sunt prieten cu toți primii o sută de jurnaliști din România și dintre ei am selecționat câțiva, care cred eu că ar putea să facă televiziune, dar eu nu negociez și n-am negociat niciun salariu. N-am rostit nicio sumă față de nimeni. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuții să ceară o sumă în fața mea, dar l-am trimis să-și negocieze contractul în altă parte”, a afirmat Stelian Tănase.

De asemenea, el a amintit că Comitetul Director al TVR a propus Consiliului de Administrație al instituției reducerea timpului de lucru și implicit a veniturilor angajaților, pentru ca televiziunea publică să facă economii. „Această măsură a fost respinsă de către CA, neoferindu-mi o măsură alternativă. Eu am propus tăierea corespunzătoare a salariilor începând cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, când am venit în televiziune nu mi-am mărit salariul cu niciun euro. Și nici nu am de gând s-o fac”, a spus Stelian Tănase.

El nu a precizat ce salariu primește, însă a precizat că „este foarte mic”. „Înainte să ajung în TVR, veniturile mele erau de patru-cinci ori mai mari. Deci nu sunt atât de mari salariile cum vă imaginați”, le-a mai spus Stelian Tănase parlamentarilor din Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Tănase are un salariu de „peste 3.000 de euro”, după cum a afirmat Sindicatul pentru Unitatea Salariaților TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, într-un comunicat remis MEDIAFAX în 19 septembrie.

În același comunicat, SPUSTV spunea că „aproape 1.000 de angajați ai TVR au salariul minim pe funcție”, iar „realizatori cu premii internaționale câștigă 2.200 de lei net după o carieră de 30 de ani de televiziune”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Victoraș Micula, mașini de sute de mii de euro. Dani Mocanu aproape că l-a lăsat...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale