Directorul BRD Năstase Tiriac Trophy 2015: „Francezul Monfils, care tocmai l-a eliminat pe Federer, vine la București”

Directorul BRD Năstase Tiriac Trophy 2015: Francezul Monfils, care tocmai l-a eliminat pe Federer, vine la București
Publicat: 16/04/2015, 17:21

Cosmin Hodor, directorul BRD Năstase Tiriac Trophy, a confirmat prezența lui Gael la București ceea ce înseamnă că, din păcate, Victor Hănescu nu va primi un wild-card. Vor fi, însă, români pe care spectatorii să-i susțină, și vor fi și jucători de top: „Avem, în acest an, pe tabloul de dublu doi români care sunt în mare formă, Horia Tecău și Florin Mergea, și eu sper să fie favoriții 1 și 2 și să se întâlnească în finală. Va fi o finală istorică pentru turneul nostru. Apoi avem un wild-card pentru Marius Copil, avem 2-3 jucători în calificări și, din păcate, deși am fi vrut să-i dăm și lui Victor Hănescu un wild-card, acest lucru nu mai este posibil după ce au acceptat să vină la București și Tipsarevici, și Monfils, care, iată, tocmai ce l-a eliminat pe Roger Federer de la Masters-ul de la Monaco. Sunt doi jucători spectaculoși pe care alții, de la alte turnee, îi plătesc cu bani frumoși ca să vină, ceea ce nu este cazul nostru”.

FOTO: Facebook

Cosmin Hodor crede că la ediția din acest an va fi depășit recordul de spectatori, stabilit la ediția 2014, tenisul fiind în acest moment un sport foarte popular în România: „Pentru prima oară în istoria acestui turneu am vândut biletele pentru sâmbătă și duminică cu o lună înainte. Așa ceva era de neconceputacum câțiva ani. Să nu uităm că până anul trecut media de spectatori era de 12.000 pe întreaga durată a turneului iar anul trecut a depășit 35.000. Este, clar, o creștere spectaculoasă și ea se datorează într-o mare măsură și popularității de care se bucură tenisul în ultima perioadă, în special datorită rezultatelor Simonei Halep”.

Dar, în ciuda acestei peformanțe, Cosmin Hodor nu se așteaptă caîntr-un viitor apropiat turneul de la București să poată „trăi” din vânzarea de bilete: „Nu se simte prea mult în bugetul acestu turneu vânzarea de bilete. Poate ne ajută puțin faptul că am vândut biletele pentru semifinale, demonstrativ și finală cu o lună înainte pentru că avem ceva bani la dispoziție pe durata pregătirilor turneului pentru că, altfel, banii din bilete înseamnă undeva la cinci la sută din bugetul acestui turneu. Organizarea BRD Năstase Tiriac Trophy costă, în fiecare an, un milion de euro, dintre care 495.000 de euro reprezintă premiile. Practic, noi nici nu avem acești 495.000 pentru că ei sunt virați, deja, celor de la ATP, pentru achitarea premiilor. După ani de zile în care ne-am chinuit să găsim prețul corect al biletelor pentru ca oamenii să le cumpere reușim, acum, să vindem cam toate biletele și să obținem undeva în jur de 50.000 de euro.

Și pentru că în fiecare an sunt voci care cer să-i vadă la București pe Nadal sau Federer, Cosmin Hodor explică de ce nu se va întâmpla acest lucru prea curând: „Rețeta financiarîă din acest moment nu este una extraordinară și din acest motiv nici nu putem să aducem la bucurești jucători din Top 10 pentru care se plătesc 150.000, 200.000 sau chiar 300.000 de euro. Noi nu ne-am scoate niciodată acești bani din vânzarea de bilete. Probabil că dacă am avea mai multe locuri în tribune ne-am permite ca la un moment dat să ne propunem și așa ceva. Până acum, însă, bugetul pe care îl avem acoperă doar cheltuielile și nu putem vorbi despre profit. Și dacă, uneori, după ce acoperim toate cheltuielile, ne rămân bani, Ion Țiriac și Bogdan Enoiu s-au preocupat ca acești bani să ajute un caz umanitar”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Două femei care au vrut să le dea fructe unor muncitori au fost bătute de...
Cutremurător! Celebrul actor a fost ucis în timp ce a încercat să oprească un jaf
Suferințele prin care a trecut soția lui Iosif Rotariu în ultimele luni: A ajuns să...
Raportul legiştilor în cazul cutremurător din Botoşani. Fetiţa de 8 ani a fost violată şi...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cum arată o biserică românească în Houston, America. Cât de frumoasă este clădirea! Românii se...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Iei amendă dacă depășești cu 1 km/h viteza maximă? Cum contești sancțiunea?
Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi cel mai bun handbalist al lumii timp de trei...
Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Primele IMAGINI DIRECTE cu nașterea Universului!
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol...
Ce se întâmplă în căsnicia Laurei Cosoi. „Nu este întotdeauna ușor”
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cosmin, dezamăgit de faptul că Ștefania a fost interesată de preferințele lui Antoni. “Evident că...
Vești bune pentru Radu Mazăre! Fostul primar al Constanței iese din închisoare după cinci ani
BANCUL ZILEI. Servitoarea familiei Bulă este concediată. – Doamna Bubulina, înainte de a pleca vreau...
Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
×