Directorul BRD Năstase Tiriac Trophy 2015: „Francezul Monfils, care tocmai l-a eliminat pe Federer, vine la București”

Directorul BRD Năstase Tiriac Trophy 2015: Francezul Monfils, care tocmai l-a eliminat pe Federer, vine la București
Publicat: 16/04/2015, 17:21

Cosmin Hodor, directorul BRD Năstase Tiriac Trophy, a confirmat prezența lui Gael la București ceea ce înseamnă că, din păcate, Victor Hănescu nu va primi un wild-card. Vor fi, însă, români pe care spectatorii să-i susțină, și vor fi și jucători de top: „Avem, în acest an, pe tabloul de dublu doi români care sunt în mare formă, Horia Tecău și Florin Mergea, și eu sper să fie favoriții 1 și 2 și să se întâlnească în finală. Va fi o finală istorică pentru turneul nostru. Apoi avem un wild-card pentru Marius Copil, avem 2-3 jucători în calificări și, din păcate, deși am fi vrut să-i dăm și lui Victor Hănescu un wild-card, acest lucru nu mai este posibil după ce au acceptat să vină la București și Tipsarevici, și Monfils, care, iată, tocmai ce l-a eliminat pe Roger Federer de la Masters-ul de la Monaco. Sunt doi jucători spectaculoși pe care alții, de la alte turnee, îi plătesc cu bani frumoși ca să vină, ceea ce nu este cazul nostru”.

FOTO: Facebook

Cosmin Hodor crede că la ediția din acest an va fi depășit recordul de spectatori, stabilit la ediția 2014, tenisul fiind în acest moment un sport foarte popular în România: „Pentru prima oară în istoria acestui turneu am vândut biletele pentru sâmbătă și duminică cu o lună înainte. Așa ceva era de neconceputacum câțiva ani. Să nu uităm că până anul trecut media de spectatori era de 12.000 pe întreaga durată a turneului iar anul trecut a depășit 35.000. Este, clar, o creștere spectaculoasă și ea se datorează într-o mare măsură și popularității de care se bucură tenisul în ultima perioadă, în special datorită rezultatelor Simonei Halep”.

Dar, în ciuda acestei peformanțe, Cosmin Hodor nu se așteaptă caîntr-un viitor apropiat turneul de la București să poată „trăi” din vânzarea de bilete: „Nu se simte prea mult în bugetul acestu turneu vânzarea de bilete. Poate ne ajută puțin faptul că am vândut biletele pentru semifinale, demonstrativ și finală cu o lună înainte pentru că avem ceva bani la dispoziție pe durata pregătirilor turneului pentru că, altfel, banii din bilete înseamnă undeva la cinci la sută din bugetul acestui turneu. Organizarea BRD Năstase Tiriac Trophy costă, în fiecare an, un milion de euro, dintre care 495.000 de euro reprezintă premiile. Practic, noi nici nu avem acești 495.000 pentru că ei sunt virați, deja, celor de la ATP, pentru achitarea premiilor. După ani de zile în care ne-am chinuit să găsim prețul corect al biletelor pentru ca oamenii să le cumpere reușim, acum, să vindem cam toate biletele și să obținem undeva în jur de 50.000 de euro.

Și pentru că în fiecare an sunt voci care cer să-i vadă la București pe Nadal sau Federer, Cosmin Hodor explică de ce nu se va întâmpla acest lucru prea curând: „Rețeta financiarîă din acest moment nu este una extraordinară și din acest motiv nici nu putem să aducem la bucurești jucători din Top 10 pentru care se plătesc 150.000, 200.000 sau chiar 300.000 de euro. Noi nu ne-am scoate niciodată acești bani din vânzarea de bilete. Probabil că dacă am avea mai multe locuri în tribune ne-am permite ca la un moment dat să ne propunem și așa ceva. Până acum, însă, bugetul pe care îl avem acoperă doar cheltuielile și nu putem vorbi despre profit. Și dacă, uneori, după ce acoperim toate cheltuielile, ne rămân bani, Ion Țiriac și Bogdan Enoiu s-au preocupat ca acești bani să ajute un caz umanitar”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?