Cât de gravă este starea polițistului accidentat de milionarul turc

Cât de gravă este starea polițistului accidentat de milionarul turc
Publicat: 03/08/2015, 17:20
Actualizat: 03/08/2015, 17:36

Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală precizează, într-un comunicat de presă postat luni pe site-ul instituției, că polițisul în vârstă de 44 de ani are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă și hematom retroperitoneal minim.

„Pacientul a fost supus unor multiple intervenții chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie și enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei. În data de 03/08/2015, ora 13.00, pacientul se afla în secția de terapie intensivă în stare deosebit de gravă, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficiență respiratorie hipoxemică severă, cu susținerea funcției hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă și reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg”, se arată în comunicatul transmis de Spitalul de Urgență Floreasca.

Sursa citată mai precizează că o echipă medicală multidisciplinară supraveghează permanent starea pacientului și aplică măsurile de terapie intensivă adecvate.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde polițistul era împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, polițistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri turc Abdullah Atas(foto) să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră a accelerat și l-a lovit. Polițistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea.

„Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenților de poliție, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. – lucrător de poliție în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliție a Municipiului București, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu și care la rându-i efectua semnale de oprire – a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanță de 350 de metri și aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanță de aproximativ 10 metri”, au precizat procurorii Parchetului Tribunalului București într-un comunicat de presă transmis luni.

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului și a fost prins de polițiști în Pipera.

„După proiectarea lucrătorului de poliție, inculpatul Atas Abdullah și-a continuat deplasarea pe șoseaua Pipera, aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersecția șoseaua Pipera – șoseaua București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuiește un imobil”, se mai arată în comunicatul de presă al Parchetului Tribunalului București.

Abdullah Atas a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului București. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi și libertăți pe numele omului de afaceri a fost transmis polițiștilor de la IPJ Ilfov, județ în care acesta are domiciliul.

Ancheta în cazul cetățeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

În urma accidentului, a fost rănit și omul de afaceri turc, care a fost internat tot la Spitalul Floreasca din Capitală. Luni după-amiază, el a fost scos din spital într-un cărucior cu rotile, bandajat pe față, și băgat într-o mașină a Poliției Ilfov, cu care a fost transportat la Tribunalul București, pentru confirmarea mandatului de arestare emis de instanță pe numele său.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul va fi dus apoi la Spitalul Penitienciar Rahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
UE schimbă regulile cu privire la mâncare. Noua prevedere, obligatorie în toate țările
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?