Concursul pentru șefia ANI se reia după ce niunul dintre candidați nu a promovat

Concursul pentru șefia ANI se reia după ce niunul dintre candidați nu a promovat
Publicat: 03/09/2015, 21:28
Actualizat: 29/09/2018, 05:13

Vicepreședintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituția, după demisia lui Horia Georgescu, și ceilalți doi candidați înscriși în cursa pentru funcția de președinte al ANI, Claudiu Platon și Ionel Gârleșteanu, au fost respinși, la sfârșitul lunii august, la proba scrisă, din cadrul concursului pentru șefia ANI.

Claudiu Platon și Ionel Gârleșteanu au depus contestații, care le-au fost respinse, potrivit rezultatelor afișate pe site-ul Consiliului Național de Integritate (CNI).

Consiliul va relua procedura de selecție pentru desemnarea unui președinte al ANI în următoarele zile, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanții ANI.

La concurs, candidații susțin o probă scrisă, din legislație, care este eliminatorie, iar apoi un interviu în care trebuie să prezinte planul de management pe termen scurt și mediu privind organizarea și funcționarea ANI.

Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ionel-Ion Gârleșteanu și-au depus dosarele pentru funcția de președinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreședinte al ANI și conduce interimar instituția, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Conform CV-ului său, lucrează în cadrul ANI din 2007, unde a ocupat, pe rând, funcțiile de consilier personal Cabinet Președinte, inspector de integritate, șef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreședinte. Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București, iar în anul 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate națională la Academia de Informații a Serviciului Român de Informații.

Petre Claudiu Platon (38 de ani) este manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării. A lucrat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor și a fost consilier juridic la Consiliul Județean Sălaj. Petre Claudiu Platon a absolvit, în 2000, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar în 2009 un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații.

Ion Ionel Gârleșteanu (67 de ani) a mai candidat la șefia ANI și în anul 2012, concursul fiind câștigat atunci de Horia Georgescu. Gârleșteanu a absolvit, în 1972, Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova. Este lector la Universitatea din Craiova.

Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI și numit în funcție de către Senat.

Mandatul președintelui Agenției Naționale de Integritate este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior.

Agenția Națională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 și până în luna martie a acestui an, acum fiind condusă interimar de vicepreședintele Bogdan Stan.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reținut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alți foști membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcția de președinte al ANI, în urma demisiei și după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata