Cine este „TEHNOCRATUL” PSD. Liviu Voinea, părintele electoRATEI și cel care a vrut să înființeze rețeaua de informatori a Fiscului: „Știu că mi se spune Tom Bugețel”

Cine este „TEHNOCRATUL PSD. Liviu Voinea, părintele electoRATEI și cel care a vrut să înființeze rețeaua de informatori a Fiscului: „Știu că mi se spune Tom Bugețel
Publicat: 09/11/2015, 20:12

PSD l-a propus premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, liderul social-democrat, Liviu Dragnea,susținând că acesta respectă criteriile de integritate și de expertiză și are susținerea Coaliției. „Președintele a zis că e o propunere rezonabilă”, a spus el.

Din 2012 până în 2014, Liviu Voinea a fost ministru delegat pentru buget, în guvernul Ponta II. În perioada ministeriatului său a fost introdusă supracciza la carburanți. De asemenea, el a venit cu ideea electoratei.

„Vă spun și de unde a venit ideea. În momentul în care discutam cu reprezentanții sindicatelor din sistemul sanitar (…) Le-am spus că noi avem măsuri pentru medicii rezidenți, poate găsim și ceva în plus la salarii și ne-au spus că >”, a explicat Voinea, la ZF LIVE. El a adăugat că reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) și ai Comisiei Europene (CE) au apreciat măsura drept „creativă”. Întrebat cum răspunde la acuzațiile că măsura a fost introdusă în acest moment, în scop electoral, Voinea a precizat că „este o măsură de stimulare a consumului”.

Îniante de a fi ministru, Voinea a fost secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, pentru activități și responsabilități în domeniul politicilor fiscale. El s-a remarcat în cele opt luni pe care le-a petrecut la minister prin propunerea de a prelua „modelul suedez al denunțătorului”, menit să majoreze încasările la bugetul de stat. Voinea anunța că statul ar urma să impoziteze piscinele și casele moștenite, pentru a „reduce excepțiile”, respectiv pentru a majora încasările la bugetul de stat. Mai mult, el a declarat că Fiscul i-ar putea răsplăti pe românii care oferă Fiscului informații privind fapte de evaziune ale altor persoane sau companii prin așa-numite stimulente fiscale sau facilități.

Într-un interviu, la finalul lui 2013, Liviu Voinea declara că știe că pe culoare i se spune „Tom Bugețel”, iar acest lucru i se pare „în regulă”. „Foarte bine, pe asta am auzit-o. Mi se pare chiar în regulă. Tom Degețel era un personaj pozitiv, din câte rețin, o să le placă și fetelor mele, am două fete”, a spus el.

Ce îi scria Liviu Voinea FMI-ului în 2011: Taxele pe proprietate trebuie să crească. Declarațiile de avere și de venit trebuie generalizate. In­troduceți impozitarea progresivă. Desființați pensiile private obligatorii

PNL nu a făcut nicio nominalizare

PNL susține varianta unui guvern tehnocrat, dar nu a făcut nicio nominalizare pentru funcția de premier, a precizat luni, copreședintele Vasile Blaga, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

Copreședintele PNL Vaslie Blaga a precizat că liberalii nu au făcut nicio nominalizare pentru funcția de premier întrucât acesta este atributul președintelui.

El a mai spus că, odată desemnat de șeful statului, candidatul pentru funcția de premier își va forma echipa și va veni să ceară susținerea politică în Parlament.

Liberalii au anunțat că susțin varianta guvernului tehnocrat, după cea de-a doua rundă de consultări cu președintele Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
S-a dat ORDIN în România. Document OBLIGATORIU pentru toți românii
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Peter Buffett, compozitor, filantrop și fiul unuia dintre miliardarii de top ai lumii. „Viața este...
×