O echipă de elevi reprezintă România la Marea Finală Europeană a Sci Tech Challenge 2016

O echipă de elevi reprezintă România la Marea Finală Europeană a Sci Tech Challenge 2016

Concurenți din zece țări euroasiatice – Belgia, Franța, Italia, Kazahstan, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România și Rusia – au participat la competiția online Sci-Tech Challenge, organizată în comun de ExxonMobil și Junior Achievement (JA) Europe.

Pentru Marea Finală Europeană au fost selectate Belgia, Marea Britanie și România.

„Echipa a fost recent desemnată câștigătoarea competiției naționale, la care au participat peste 100 de elevi de la 14 licee din Constanța. Pentru Marea Finală Europeană, elevii constănțeni au concurat marți, 15 martie, cu elevi din celelalte nouă țări participante în competiție – Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, UK și Kazahstan”, se arată într-un comunicat al JA România.

Ediția din 2016 a provocat elevii să reducă în mod semnificativ traficul congestionat din Bruxelles, într-un mod eficient din punct de vedere al combustibilului și costului, recunoscând provocările generate de vehiculele ușoare, transporturile grele, aviație și sectoarele feroviare. Juriul a selectat cele mai bune trei echipe care vor concura pentru Marea Finală Europeană.

Elevii din Belgia, Marea Britanie și România au fost aleși pe baza ideilor inovative, a aptitudinilor excelente și a spiritului de echipă. Oferind alternative de transport, cele trei soluții finaliste s-au remarcat pentru mix-ul optim de fezabilitate, eficiență a costurilor și implementare rapidă. Acestea au oferit o combinație integrată de tehnologie și au reușit să reducă numărul mașinilor din oraș.

Echipa de liceeni constănțeni care a reprezentat România la finala Europeană a fost formată din Tiberiu Florescu – Liceul Teoretic Ovidius, Radu Ștefan Cristea – Liceul Teoretic Ovidius, Alexandra Chiparcă – Liceul Teoretic Decebal, Ioan Daniel Crăciun – Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Vlad Botezatu – Liceul Teoretic Traian.

„De-a lungul timpului am participat la nenumărate competiții și concursuri, dar dintre toate pot să spun că Sci-Tech Challenge este cel mai provocator și interesant concurs. Pentru prima dată am simțit că pot folosi toate abilitățile mele logice în domeniul STEM – Science Technology Engeneering Math, dar și să lucrez în echipă, ascultând ideile tuturor, punându-le cap la cap pentru a ajunge la proiectul final. Astfel, cred că m-am dezvoltat enorm, în principal din punct de vedere al comunicării și gândirii logice. Aș recomanda acest eveniment tuturor tinerilor ingineri și viitori oameni de știință, întrucât este o ocazie unică, care are un impact enorm asupra personalității fiecăruia dintre ei”, a declarat Vlad Botezatu.

Marea Finală Europeană, care va fi găzduită, în 25 mai, de Parlementul European din Bruxelles, va indica echipa câștigătoare în prezența celor mai bune trei echipe, a reprezentanților de business și a juraților.

Competiția Sci-Tech este un program menit să încurajeze elevii cu vârsta cuprinsă între 15 – 18 ani să ia în considerare carierele și abilitățile asociate domeniul STEM (Science, Technology, Engeneering and Matematics) și să îi ajute sa înțeleagă posibilitățile antreprenoriale din lumea de astăzi. Se estimează că, în perioada 2013 – 2025, cererea pentru profesioniști STEM o să crească cu 8 la sută, în timp ce creșterea medie previzionată pentru toate profesiile este de 3 la sută.

„Competiția Sci-Tech are o misiune dublă. În timp ce încurajează tinerii europeni să își dezvolte cunoștințele STEM încercând să rezolve probleme din lumea reală, încearcă să le dezvolte acestora gândirea antreprenorială și să impulsioneze abilitățile lor inovatoare”, declară Caroline Jenner, CEO al JA Europe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Exclusiv. La 10 ani de la moartea lui Dinu Patriciu, familia se ceartă pe avere....
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Au trecut 505 ani de la moartea marelui Leonardo da Vinci. Moştenirea lui este încă...