Ce se întâmplă cu Nicușor Constantinescu în Spitalul Penitenciar Poarta Albă

Ce se întâmplă cu Nicușor Constantinescu în Spitalul Penitenciar Poarta Albă
Publicat: 01/06/2016, 22:14

Nicușor Constantinescu urma să fie audiat, miercuri, la Curtea de Apel Constanța, într-un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal, dar acesta nu s-a prezentat în instanță.

Magistrații au stabilit un nou termen în dosar, pentru 6 iunie, și au declarat că, în urma unor discuții cu conducerea Spitalului Penitenciar Poarta Albă, au aflat că Nicușor Constantinescu refuză să-și ia medicația de 24 de ore.

Instanța va trimite o adresă către penitenciar pentru a afla dacă Nicușor Constantinescu este de acord ca la următorul termen să fie audiat prin videoconferință.

De asemenea, la termenul de miercuri nu s-a prezentat nici avocatul președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Mocanu, care s-a aflat la București pentru un alt dosar. El a fost amendat de instanță cu 5.000 de lei după ce, anterior mai fusese sancționat, din același motiv, cu 2.000 de lei.

Marius Mocanu spunea despre clientul său că este nemulțumit că nu-și poate îngriji corespunzător problemele medicale în Spitalul Penitenciar Poarta Albă. El preciza că a solicitat transferul la Penitenciarul Rahova – de unde ar putea merge pentru tratament la Spitalul Clinic Fundeni, „mai ales că la finalul acestei săptămâni are două termene la instanțele din Capitală”, dar deocamdată cererea nu i-a fost aprobată.

De altfel, Nicușor Constantinescu ar intenționa să intre în greva foamei, deoarece nu i-a fost asigurată asistența medicală de specialitate după ce a fost arestat, spun surse din anturajul acestuia.

Curtea de Apel Constanța a admis, pe 20 mai, cererea procurorilor DNA Constanța de arestare a președintelui Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu. În aceeași seară, președintele Consiliului Județean Constanța a fost ridicat de acasă și dus în arestul IPJ. Procurorii spuneau că Nicușor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligațiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligația de a se prezenta la instanță la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, președintele CJ Constanța s-a internat de mai multe ori în diverse unități sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârșitul lunii octombrie 2015, Nicușor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, președintelui CJ Constanța i-a fost interzis să își exercite dreptul de a ocupa o funcție publică, dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate.

Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflației la data efectuării plății, către partea civilă Ministerul Apărării Naționale – Statul Major General, restul pretențiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În acest dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupție, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice