Un interviu acordat de Cioloș pentru „Viața satului” NU a mai fost difuzat de TVR. Gorghiu acuză „șefimea PSD”

Un interviu acordat de Cioloș pentru „Viața satului NU a mai fost difuzat de TVR. Gorghiu acuză „șefimea PSD
Publicat: 27/11/2016, 22:18

”TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la față. Vine un moment când șefimea susținută are de dat înapoi pentru toți anii în care administrația pesedistă le-a acoperit pierderile și lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloș pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să își etaleze nestingherit ‘meritele’. Mai mult, Cioloș nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie când a fost la TVR era și una și alta”, a scris Gorghiu pe Facebook ca reacție la decizia televiziunii publice de a nu difuza duminică interviul dat săptămâna aceasta de premierul Dacian Cioloș emisiunii ”Viața Satului”.

Decizia vine după ce în 2014, în timpul campaniei pentru prezidențiale, premierul de atunci Victor Ponta – candidat al PSD – a fost invitat al emisiunii ”Viața Satului”. Comisia de Etică a TVR a stabilit în decembrie 2014 că prezența sa a fost în litera reglementărilor, însă oportunitatea invitării sale a fost discutabilă, într-o perioadă sensibilă cum este cea electorală.

”Dublul standard al televiziunii publice are însă acum și o motivație privată, zic gurile rele din TVR, că unuia dintre șefii obișnuiți cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General. TVR rămâne, în ciuda jurnaliștilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, al interesului de grup al PSD uitând că este susținută totuși din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenția și astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independență jurnalistică”, a afirmat Gorghiu.

Ea s-a declarat ”contrariată profund de tot ce se întâmplă”. ”Ce e cel mai grav, am senzația că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. „Idolii” politici ai PSD. Cred că dacă și de data aceasta societatea civilă, organizațiile de media și CNA-ul nu reacționează, îmseamnă că nu înțelegem gravitatea cenzurii de care este în stare PSD”, a concluzionat liderul PNL.

”Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii Viața Satului. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adăugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare”, a motivat televiziunea publică decizia prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, TVR va propune PNL (partid care este asociat și reprezentat de imaginea premierului Cioloș) ”să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta”.

PRIMA REACȚIE A TVR: „Vom analiza în Comisia de etică”

Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloș să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

”În calitate de membru al Consiliului de Administrație al TVR, solicit oficial ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa primul – ministru (în condițiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informație, inclusiv a mesajelor înalților demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident”, a declarat Radu Carp în scrisoarea adresată directorului TVR, Irina Radu.

O evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităților de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu primul – ministru, a afirmat Radu Carp, susținând că în calitate de premier și fost comisar european pentru agricultură expertiza lui Dacian Cioloș în domeniul agriculturii nu poate fi contestată.

El a susținut că motivarea TVR de a nu difuza la emisiunea Viața satului, înregistrarea unui interviu cu premierul Dacian Cioloș, aceea că Cioloș se supune unui regim special de apariții radio-tv, din moment ce participă la campania electorală este „total falsă”.

„Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu și difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeași motivație ca și cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului și momentul la care ar fi trebuit difuzat ? Vă adresez oficial întrebarea dacă ați știut sau ați luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu”, a argumentat Carp.

El a remintit că în anul 2014, Victor Ponta în calitate de premier și candidat la alegerile prezidențiale a participat lal emisiunea Viața Satului, fapt care a provocat „dezaprobarea generală”.

„În 2014, realizatorii aceleiași emisiuni Viața satului îl invitau pe primul – ministru de atunci, Victor Ponta, ceea ce a provocat dezaprobarea generală, în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidențiale. În 2014 un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?”, a concluzionat Radu Carp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor