Un interviu acordat de Cioloș pentru „Viața satului” NU a mai fost difuzat de TVR. Gorghiu acuză „șefimea PSD”

Un interviu acordat de Cioloș pentru „Viața satului NU a mai fost difuzat de TVR. Gorghiu acuză „șefimea PSD
Publicat: 27/11/2016, 22:18

”TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la față. Vine un moment când șefimea susținută are de dat înapoi pentru toți anii în care administrația pesedistă le-a acoperit pierderile și lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloș pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să își etaleze nestingherit ‘meritele’. Mai mult, Cioloș nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie când a fost la TVR era și una și alta”, a scris Gorghiu pe Facebook ca reacție la decizia televiziunii publice de a nu difuza duminică interviul dat săptămâna aceasta de premierul Dacian Cioloș emisiunii ”Viața Satului”.

Decizia vine după ce în 2014, în timpul campaniei pentru prezidențiale, premierul de atunci Victor Ponta – candidat al PSD – a fost invitat al emisiunii ”Viața Satului”. Comisia de Etică a TVR a stabilit în decembrie 2014 că prezența sa a fost în litera reglementărilor, însă oportunitatea invitării sale a fost discutabilă, într-o perioadă sensibilă cum este cea electorală.

”Dublul standard al televiziunii publice are însă acum și o motivație privată, zic gurile rele din TVR, că unuia dintre șefii obișnuiți cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General. TVR rămâne, în ciuda jurnaliștilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, al interesului de grup al PSD uitând că este susținută totuși din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenția și astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independență jurnalistică”, a afirmat Gorghiu.

Ea s-a declarat ”contrariată profund de tot ce se întâmplă”. ”Ce e cel mai grav, am senzația că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. „Idolii” politici ai PSD. Cred că dacă și de data aceasta societatea civilă, organizațiile de media și CNA-ul nu reacționează, îmseamnă că nu înțelegem gravitatea cenzurii de care este în stare PSD”, a concluzionat liderul PNL.

”Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii Viața Satului. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală. Nu în ultimul rând, adăugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare”, a motivat televiziunea publică decizia prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, TVR va propune PNL (partid care este asociat și reprezentat de imaginea premierului Cioloș) ”să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta”.

PRIMA REACȚIE A TVR: „Vom analiza în Comisia de etică”

Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloș să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

”În calitate de membru al Consiliului de Administrație al TVR, solicit oficial ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa primul – ministru (în condițiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informație, inclusiv a mesajelor înalților demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident”, a declarat Radu Carp în scrisoarea adresată directorului TVR, Irina Radu.

O evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităților de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu primul – ministru, a afirmat Radu Carp, susținând că în calitate de premier și fost comisar european pentru agricultură expertiza lui Dacian Cioloș în domeniul agriculturii nu poate fi contestată.

El a susținut că motivarea TVR de a nu difuza la emisiunea Viața satului, înregistrarea unui interviu cu premierul Dacian Cioloș, aceea că Cioloș se supune unui regim special de apariții radio-tv, din moment ce participă la campania electorală este „total falsă”.

„Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu și difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeași motivație ca și cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului și momentul la care ar fi trebuit difuzat ? Vă adresez oficial întrebarea dacă ați știut sau ați luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu”, a argumentat Carp.

El a remintit că în anul 2014, Victor Ponta în calitate de premier și candidat la alegerile prezidențiale a participat lal emisiunea Viața Satului, fapt care a provocat „dezaprobarea generală”.

„În 2014, realizatorii aceleiași emisiuni Viața satului îl invitau pe primul – ministru de atunci, Victor Ponta, ceea ce a provocat dezaprobarea generală, în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidențiale. În 2014 un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?”, a concluzionat Radu Carp.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Se dă lege! Raed Arafat, anunțul momentului pentru milioane de români: "Este în regim de...
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021