Când ar putea avea loc referendumul pentru redefinirea căsătoriei cerut de Coaliția pentru Familie

Când ar putea avea loc referendumul pentru redefinirea căsătoriei cerut de Coaliția pentru Familie
Publicat: 09/03/2017, 13:47
Actualizat: 02/10/2018, 18:52

„Trebuie să acordăm o atenție deosebită subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii căsătoriei în Constituție, pentru că va avea efecte în viața noastră și a copiilor noștri. Trebuie să ne dăm votul în ziua în care referendumul va fi convocat. Cred că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Vom veni cu o propunere către partidele politice de a accepta organizarea referendumului în ultima decadă a lunii mai. Și cred că acest lucru va fi acceptat. Trebuie să ne exprimăm voința și dorința de a apăra familia și de a-i apăra pe copiii noștri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, la Timișoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Coaliției pentru Familie a participat la conferința „Definirea căsătoriei și a familiei în Constituția României”, care a avut sloganul „Un referendum pentru România”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timișoara și Coaliția pentru Familie.

Printre cei care au susținut discursuri s-a numărat și Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul în Bruxelles, una dintre cele mai importante organizații care apără libertatea religioasă în lume.

„Nu negăm realitatea faptului că există familii care se destramă, dar, din perspectivă legală, trebuie să căutăm modelul ideal pentru o societate și ideal pentru cetățenii noștri. Și atunci când vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este o tată și o mamă, cadrul familiei și al căsătoriei. Când redefinim căsătoria, în schimb, spunem că un copil crește la fel de bine fără mamă, fără tată, înlocuim mama cu un bărbat, înlocuim tatăl cu o femeie și spunem că este fix același lucru pentru copil. Dar noi știm că un copil crește cel mai bine cu mama și cu tatăl său. Avem mărturii de copii crescuț în aceste cupluri alternative, este important să dăm o voce copiilor, să spunem prin ce au trecut și care este impactul. Redefinirea căsătoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertăți conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasă, dreptul educației în școală. În prezent, căsătoria este definită ca uniunea între soți, fapt ce lasă loc unor interpretări. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de căsătorie”, a explicat Adina Portaru.

De asemenea, medicul Pavel Chirilă, prezent la conferință, consideră că, în prezent, „se lucrează pentru a se distruge identitatea de gen a omului” și că Biserica încearcă să apere normalitatea.

„În toată Europa vedem băieți în fustițe și fetițe în pantaloni, vedem certificate de naștere care au trei căsuțe: masculin, feminin și neutru. Este o luptă acerbă pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. În momentul în care este distrusă, cu acel om poți să faci orice. Noi vrem să apărăm normalitatea, am ajuns în secolul în care normalitatea trebuie apărată”, a declarat medicul Pavel Chirilă.

În timpul conferinței a izbucnit și un scandal provocat de mai mulți tineri care nu sunt de acord cu organizarea referendumului. Aceștia i-au acuzat pe cei care au susținut discursuri că spun „minciuni”.

De asemenea, un bărbat aflat în sală a sărit la bătaie, nemulțumit că tinerii au întrerupt discursurile și i-a numit „cancerul societății”: „Din banii noștri va fi organizat referendumul, costă 95 de milioane de lei. În loc să construim spitale, azile, schimbăm o lege și un cuvânt. Rușine pentru chestia asta. Din bani publici se face, construim spitale, azile pentru bătrâni din banii ăia, școli și educați oamenii, avem școli fără curent în țara asta. Dar nouă ne pasă de cine cu cine și-o …, foarte frumos. Referendumul este organizat de Guvern din banii noștri, ai tuturor, să-l plătească cei trei milioane de români care au semnat petiția”, a strigat un tânăr prezent în sală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern