Familia bărbatului care ar apărea pe pachetele de țigări dă în judecată instituțiile europene și cere daune de un milion de euro

Familia bărbatului care ar apărea pe pachetele de țigări dă în judecată instituțiile europene și cere daune de un milion de euro
Publicat: 05/05/2017, 15:38
Actualizat: 27/03/2019, 10:29

„Procesul nu se va desfășura în România, ci la Bruxelles, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Tehnic vorbind, trebuie să chemăm în judecată Parlamentul European și Comisia Europeană, pentru că cele două au emis directiva respectivă ce a dus la implementarea în România a legii ce aduce aceste noutăți pe pachetele de țigări, Directiva 40, iar pozele respective se regăsesc în această directivă, 40″, a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis.

El a precizat că Tratatul de funcționare al UE, prin comparație cu Curtea de Justiție a UE, spune foarte clar că dacă un cetățean membru este afectat de un act cu putere de lege, directivă, emis de Comisia Europeană sau de Parlamentul European, atunci persoana fizică are posibilitatea fie să anuleze actul respectiv, fie modificarea parțială a actului.

„Atâta vreme cât există o contradicție vădită – avem răspunsul reprezentantului Comisiei în România, ce ne spune că pe pachetele de țigări s-au folosit actori (…), iar pe partea cealaltă, atâta vreme cât există acea posibilitate de a confunda persoanele și sunt 60 de reclamații la nivelul UE, de ce nu modificăm directiva, de ce nu modificăm legea internă ce a transpus directiva, în așa fel încât să fie trecut pe fiecare pachet de țigări o notă cu detalii despre poza respectivă. , măcar acest avertisment să fie pus pe pachetele de țigări. Pe de o parte solicităm anularea în parte, solicităm și modificarea directivei cu privire la anunțul respectiv în partea de jos a fotografiilor și nu în ultimul rând se vor modifica daune de un milion de euro”, a precizat Adrian Cuculis.

Potrivit acestuia, acțiunea în instanță va fi deschisă la sfârșitul lunii mai, estimând că procesul va dura circa un an-un an și jumătate.

Avocatul a menționat că a primit de la Comisia Europeană un prezumtiv acord, dar că toate datele și restul fotografiilor sunt acoperite de o bandă neagră. El a mai precizat că apelat la un expert criminalist pentru efectuarea unei expertize, iar concluziile sunt că persoana din fotografie este, cel mai probabil, tatăl lui Adrian Iordăchescu.

„(În documentul extertului criminalist – n.r.) se trage concluzia că există asemănări că poza de pe pachete și pozele făcute în timpul vieții. Nota de consultanță criminalistică, fiindcă avem nevoie de mai multe fotografii, iar dacă UE ni le-ar pune la dispoziție, atunci am putea să facem un raport de expertiză cruiminalistică, abia atunci vom putea face un raport, însă nota de consultanță criminalistică este un început de dovadă cu care vom merge în instanță”, a punctat Cuculis.

Adrian Iordăchescu a admis că este posibil ca tatăl său să-și fi dat acordul, dar că șansele sunt mici.

„Da, se poate. Dar, nu mințim, nu ascundem nimic, nu am știut niciodată despre acest lucru. Nu am luat vorbă, chiar dacă noi am fost în vacanță, am fost cu el mai ceva ca un tată, ci o relație fiu-prieten și putea vorbi orice cu noi, cu mine”, a spus Adrian Iordăchescu, precizând că își dorește să afle adevărul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
A murit bărbatul cu primul transplant de rinichi de porc modificat genetic din lume
×