Ceartă ca ușa cortului în Parlament. „Dă cu ‘labele’, vezi că faci fractură!” „Ați trecut de multe ori prin județul Vaslui și nu v-a stricat nimeni rozeta”. Ședința de plen a fost suspendată

Publicat: 09/05/2017, 18:03

Bacalbașa a fost cel care a dat tonul jignirilor, el luând cuvântul după Bichineț: „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!”, și-a început discursul Bacalbașa.

El a continuat cu jigniri directe la adresa președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, căreia i-a pocit numele.

„Eu sunt fracțiunea care nu-și ține gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de amenințările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzați, sunt bătrân”, a spus Bacalbașa.

În acest moment, președintele de ședință, social-democratul Gabriel Vlase, i-a solicitat lui Bacalbașa să încheie discursul și a făcut apel repetat la acesta să plece la locul său, în sală.

Pe de altă parte, parlamentarii din sală au vociferat și au bătut cu palmele în pipitre.

„Dă cu ‘labele’, vezi că faci fractură, vezi domnișoară că faci fractură și pe urmă nu mai poți să …votezi”, a spus Bacalbașa de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă ridicată în sus și pendulând antebrațul.

În acest moment, președintele de ședință i-a închis microfonul lui Bacalbașa.

Deputatul PMP Corneliu Bichineț a solicitat un drept la replică, pe care l-a utilizat pentru a folosi alte cuvinte triviale și a-l jigni pe antevorbitorul său: „Ați trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin județul Vaslui și nu v-a stricat nimeni rozeta”, i s-a adresat el lui Bacalbașa.

În urma acestui scandal, plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului a fost suspendat, după ce USR și PNL au părăsit sala: „Din păcate, secretarii de ședință m-au informat că nu mai suntem în cvorum. Suspendăm ședința. Vom continua, probabil, joi”, a anunțat președintele de ședință, Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Parlamentarii USR au părăsit sala de plen în semn de protest față de limbajul folosit de deputatul PSD Nicolae Bacalbașa față de președintele interimar al PNL Raluca Turcan.

„Am decis cu toții să ieșim din sală pentru a protesta față de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl așteaptă cetățenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situației din Parlament”, a declarat liderul USR Nicușor Dan, anunțând că va cere „sancțiuni”.

Nicușor Dan a fost chestionat cu privire la posibilitatea ca astfel de comportamente să fie sancționate:„Codul de conduită este o obligație pe care România și-a asumat-o pentru MCV. Putem să avem oricâte coduri dacă nu avem sancțiuni în el. E vorba că de multe ori în plenul Parlamentului (…) au fost atacuri nedemne la persoane, de multe ori la femei și lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”, a mai spus Dan.
Pe ordinea de zi figurau subiecte, încă nedezbătute și votate, precum completarea articolului 9 din Legea mr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, revocarea din funcție a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, dar și numirea președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ