Fosta judecătoare care l-a condamnat pe Voiculescu cere lămuriri despre excluderea sa din magistratură: Au fost deschideri de corespondență și interceptări

Fosta judecătoare care l-a condamnat pe Voiculescu cere lămuriri despre excluderea sa din magistratură: Au fost deschideri de corespondență și interceptări
Publicat: 12/07/2017, 17:27
Actualizat: 26/03/2019, 04:05

„Am primit o citație în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere dupa excluderea mea din magistratură. Doresc să aflăm pe această cale motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Mi-aș dori să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate și am reflectat mai multe ipoteze organului de urmărire penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea din magistratură și o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac, o revizuire, o contestație în anulare sau o plângere la CEDO. Au fost mai multe infracțiuni, spre exemplu fals privind apartenența la masonerie, alte falsuri, alte deschideri de corespondență, interceptări a unor sisteme informatice, sunt vizate mai multe”, a spus Camelia Bogdan, la intrarea în unitatea de parchet.

Judecătoarea și-a manifestat teama că ar fi putut „deranja” anumite persoane prin deciziile pe care le-a dat în instanță.

„Am temerea că pronunțând astfel de soluții, cerând recuperarea efectivă a banilor sifonați de la bugetul de stat, aș fi putut deranja anumite persoane și anumite interese. Nu mă refer doar la infractori, există posibilitatea ca să existe o protecție în magistratură a acestor cercuri de interese. De aceea m-am adresat organelor de urmărire penală”, a explicat Bogdan.

Magistratul a adăugat că a formulat plângeri încă din anul 2016.

„Mă refer la acele scurgeri de informații confidențiale, deoarece domnul Dan Voiculescu a fost ținut la curent cu executare de către conducerea Tribunalului București, luând cunoștință de aceste acte, am sesizat pe 13 noiembrie 2015 organele de urmărire penală. Există evidențe care trebuie probate de organele de umărire penală. Eu am cerut în privința tuturor magistraților, în dosarele pe care le mai am pe rol, să se publice lista. Adică, nu e doar problema domnului șef al Inspecției Judiciare”, a conchis Camelia Bogdan.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare. Juriștii au stabilit că magistratul a săvârșit o abatere disciplinară în condițiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcționarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluționare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistrații luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

Ulterior, Camelia Bogdan a depus o plângere la DNA, prin care a cerut ca procurorii să ancheteze legalitatea excluderii ei din magistratură.

În paralel, magistratul a cerut Parchetului General redeschiderea anchetei ce o vizează pe Mariana Ghena, președintele CSM, pe care o acuză că ar fi dobândit ilegal o locuință socială, deși avea deja o locuință proprietate personală.

Fostul judecător Camelia Bogdan preciza, în martie, pentru Agenția de presă MEDIAFAX, că a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) redeschiderea anchetei în ceea ce o privește pe Mariana Ghena.

În sesizare, fostul judecător Camelia Bogdan acuză faptul că soluția de netrimitere în judecată dată în 2008 de procurorul Dumitru Cismaru în ceea ce o privește pe Mariana Ghena, actualmente președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fostă președintă a Curții de Apel Galați, este nemotivată în fapt, fiind omisă analiza faptelor în privința cărora planează suspiciunea că, împreună cu Tudor Ghena, avocat al Baroului de Avocatură Galați, Mariana Ghena ar fi dobândit o locuință socială, deși avea deja o locuință proprietate personală.

Ulterior, locuința socială ar fi fost cumpărată de tatăl președintelui CSM, susține Camelia Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern