Procuroarea dată afară de Kovesi a contestat decizia la Curtea de Apel

Procuroarea dată afară de Kovesi a contestat decizia la Curtea de Apel
Publicat: 14/08/2017, 19:20
Actualizat: 25/03/2019, 23:19

„Suntem pe procedură prealabilă. Eu am cerut și suspendarea actului administrativ. La Curtea de Apel. Pe nelegalitate, pentru că, în principal, e condiția esențială la suspendarea actului administrativ, nelegalitatea. După revocare, în mod normal, te întorci, cum spune legea, la parchetul de la care provii sau la un alt parchet. Pentru că totul a decurs foarte rapid, n-a mai existat posibilitatea să optez pentru un alt parchet, motiv pentru care a fost emis ordinul pentru Bacău, Parchetul Judecătoriei Bacău. Avocatul s-a ocupat de această problemă. Din câte am înțeles de la avocat, eu n-am verificat, ar fi termen cred că săptămâna aceasta, undeva joi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Mihaela Iorga.

Pe 5 iulie, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru și Doru Țuluș, după ce Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Procurorul șef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al Secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunț pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicației whatsapp.

„S-a întâmplat să primesc un denunț pe email și care a fost fotografiat și transmis pe whatsapp.(…) Codul de procedură penală prevede că denunțul poate fi formulat sub orice formă: o adresă, un memoriu, un denunț, o declarație. El trebuie să fie scris, semnat personal și poate fi transmis pe orice formlă: pe fax, pe mail, prin poștă, printr-un avocat, deci nu văd nicio cauză de nulitate”, spunea la acea vreme Moraru Iorga.

Procurorul a acuzat-o, tot atunci, pe Laura Codruța Kovesi că a făcut presiuni pentru reținerea Elenei Udrea, „chiar și pentru o noapte”,deși nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului și atunci „totul era doar un circ mediatic”.

„În situația privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reținere, nu și pentru arestare și în care am ieșit și am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reținerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauțiune și consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror șef adjunct care era coordonatorul secției a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reținută pentru că există aviz de reținere. A fost mesajul doamnei procuror șef . Chiar și pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Și este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Ulterior revocării, Secția pentru Procurori a CSM a decis revenirea procurorului Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...