Parchetul Capitalei o contrazice pe Carmen Dan: Dosarul din 2009 nu s-a prescris, se face urmărire penală in rem

Parchetul Capitalei o contrazice pe Carmen Dan: Dosarul din 2009 nu s-a prescris, se face urmărire penală in rem
Publicat: 09/01/2018, 17:38
Actualizat: 26/03/2019, 15:28

„Precizăm faptul că în cauză se desfășoară urmărirea penală și cu privire la o infracțiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 față de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, remis MEDIAFAX.

Procurorii mai transmit că ei „consideră nejustificate opiniile exprimate în spațiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză”.

Precizările Parchetului Capitalei vin după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, că fapta din 2009 s-ar fi prescris.

„I-am cerut domnului Despescu să aibă discuții cu domnul Gavriș, de la Serviciul Omoruri. Aflăm că cel din 2009 s-a prescris. Explicațiile de aseară le apreciez lacunare”,a spus Carmen Dan.

Eugen Stan, polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureștean Drumul Taberei, a fost arestat, marți, pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor Parchetului Capitalei, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift și pe palierul etajului 8 -polițistul a pupat-o pe obraji, pe gură și în zona abdominală și i-a pus mâna în zonele intime fetiței în vârstă de cinci ani și l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani.

Tot polițistul de la Rutieră este cel care a agresat și o fetiță de 7 ani, în 2012, în cartierul 6 al Capitalei. Mai exact, Eugen Stan este acuzat de procurori că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift și pe scările care asigură legătura între etajele 4 și 5 ale imobilului, a pupat-o pe gură și a luat-o în brațe pe fetița de 7 ani și, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual.

Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. Astfel, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, au fost distribuite fotografii ale autorului la unitățile de poliție din București, în vederea prezentării acestora populației, în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei,au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului și au fost verificate 70 de informații primite de la public sau lucrători de poliție.

Totodată, Parchetul precizează că au fost analizate aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la parchetele din București, soluționate sau în curs de cercetare, iar în urma acestei analize a fost identificată o cauză având ca obiect o infracțiune de natură sexuală cu victimă minoră și autor necunoscut. Dosarul a fost preluat ulterior de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar după efectuarea urmăririi penale împreună cu Serviciul Omoruri, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a unui inculpat în vârstă de 65 de ani, denumit în mass-media „Spionul pedofil”, care ulterior a fost condamnat definitiv pentru săvârșirea a șapte infracțiuni de natură sexuală comise față de victime cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

Procurorii mai arată că au trimis în judecată, în perioada 2014-2017, opt cauze înregistrate inițial cu autor necunoscut, având ca obiect infracțiuni de omor săvârșite în perioada 1995-2002.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?