„Cel mai puternic atac” din ultimele decenii. Israelul a bombardat masiv Siria, după ce un avion militar a fost doborât în timpul unui raid: Vrem pace, dar ne vom apăra. UPDATE

„Cel mai puternic atac din ultimele decenii. Israelul a bombardat masiv Siria, după ce un avion militar a fost doborât în timpul unui raid: Vrem pace, dar ne vom apăra. UPDATE
Publicat: 10/02/2018, 22:37
Actualizat: 26/03/2019, 15:14

UPDATE 21:58:Administrația islamistă de la Teheran și mișcarea șiită libaneză Hezbollah au transmis sâmbătă seară Israelului că „terorismul” și „ingerințele” în afacerile altor țări nu vor oferi rezultate, avertizând că pot distruge baze militare israeliene și americane.

„Dacă vreo țară crede că poate obține rezultate prin intensificarea terorismului, prin ingerințe în afacerile altor țări sau prin bombardarea statelor vecine, greșește”, a declarat Hassan Rouhani, președintele Iranului, potrivit site-ului Ynetnews.com.

„Acțiunile militare, intervențiile străine ori transferul de arme puternice în regiune nu reprezintă soluții”, a subliniat Rouhani.

La rândul său, Hossein Salami, adjunctul comandantului Gardienilor Revoluției iraniene, a amenințat că „Iranul poate distruge toate bazele militare americane” din Orientul Mijlociu și poate crea probleme grave pentru „regimul sionist”.

Mișcarea șiită libaneză Hezbollah a anunțat că doborârea unui avion militar israelian reprezintă „eșecul complet al tuturor ecuațiilor” și „începutul unei noi etape strategice care poate pune capăt raidurilor efectuate în Siria”. În plus, Hezbollah a denunțat susținerea oferită de Israel „organizațiilor teroriste și apostate”, precum și „ingerințele prin agresiuni în criza siriană”.

Un avion israelian de vânătoare de tip F-16 a fost doborât în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de sistemele antiaeriene siriene în timp ce efectua raiduri aeriene în Siria ca reacție la infiltrarea unei drone de fabricație iraniană în partea de nord a Israelului. Cei doi piloți s-au catapultat și au reușit să ajungă în nordul Israelului. Armata israeliană susține că avionul de vânătoare israelian a fost doborât de artileria siriană cu rachete de fabricație rusească.

În replică la aceste incidente, Israelul a lansat sâmbătă după-amiază o nouă serie de raiduri aeriene în Siria. Riposta a fost „cel mai mare și cel mai puternic atac efectuat împotriva sistemelor antiaeriene siriene de la Operațiunea Pace în Galileea”, efectuată în 1982, în timpul Primului Război din Liban, afirmă generalul de brigadă Tomer Bar, un comandant al Forțelor Aeriene israeliene, citat de cotidianul Times of Israel.

Benjamin Netanyahu: Israelul vrea pace, dar se va apăra de atacurile lansate de Iran prin Siria

Israelul dorește pace, dar va continua să se apere de acțiunile militare lansate de Iran de pe teritoriul sirian, a avertizat sâmbătă seară premierul israelian, Benjamin Netanyahu, precizând că a discutat telefonic cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, un susținător al Administrației din Siria.

„I-am reiterat (președintelui Vladimir Putin -n.red.) obligația și dreptul nostru de a ne apăra de atacurile lansate de pe teritoriul Siriei. Am stabilit ca măsurile de coordonare între armatele noastre să continue”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Premierul israelian a discutat și cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson. „Israelul vrea pace, dar vom continua să ne apărăm constant de orice atac și de tentativele Iranului de a acumula prezență militară în Siria împotriva noastră”, a subliniat Netanyahu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Cum arată ferma pe care Tavi Colen o deține în mijlocul Bucureștiului! Are peste 1000...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Revoluție în sistemul de pensii. Nimeni nu era pregătit pentru așa ceva
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Au fost descoperiți primii strămoși ai scorpionilor, ai păianjenilor și ai crabilor potcoavă
×