Judecătoarea Gabriela Bîrsan, prima declarație după achitare și după lovitura dură primită de DNA

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, prima declarație după achitare și după lovitura dură primită de DNA
Publicat: 03/05/2018, 23:03

„Cei 7 ani nu mi-i dă nimeni înapoi. Pentru mine contează că, în acești ani, am înțeles că Dumnezeu m-a iubit mult, că eu profesia pe care am făcut-o 36 de ani am făcut-o cu pasiune și cu credință. Din păcate însă, astăzi bucuria mea nu poate să fie la fel de mare așa cum ar putea fi pentru că soțul meu este în spital, profesorul Bîrsan al cărui nume trebuia să fie măcelărit, mazilit prin mine, are o inimă atât de mare, dar care duce ceea ce poate duce. (…) Am avut un crez la care nu am vrut să renunț: un act de justiție trebuie să fie un act de dreptate. O să vină vremea să vorbim și toată lumea ne va asculta. Îmi doresc să plec din această profesie așa cum am intrat, un om liber, drept și cu frică de Dumnezeu. Am îndurat 7 ani de chin și de suferință. Noi avem un băiat care este avocat la Strasbourg și care nu a venit în țară de când cu aceste nenorociri, deși dorința lui a fost să vină alături de tatăl său și de mine și care a scrâșnit din dinți în toți acești ani, singurul român care a intrat în Baroul de la Strasbourg și care a fost bălăcărit și pomenit în dosarul mamei sale, care era un mit pentru el”, a declarat Gabriela Bîrsan, la Antena 3.

Gabriela Bîrsan a precizat că, timp de 4 ani, nu a avut niciun venit, pentru că a fost suspendată din activitate.

Reacția după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, definitiv, achitarea fostei președinte a Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, și a altor trei magistrați de la instanța supremă, în dosarul privind fapte de corupție deschis de procurorii DNA. Instanța supremă a menținut, practic, sentința dată în primă instanță, acum doi ani, de achitare a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Bîrsan, Iuliana Pușoiu, Corina Corbu și Anton Pandrea, care au fost acuzați de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influență.

În rechizitoriu, procurorii au vorbit, la momentul trimiterii în judecată a judecătoarelor, despre interesul omului de afaceri Gabriel Chiriac, care ar fi pornit de la faptul că firmele sale au avut litigii în perioada 2010-2011 cu instituții ale statului, prin care au contestat la instanțe de contencios administrativ diferite amenzi aplicate, au pierdut procese la fond, iar respingerea recursului ar fi dus la pierderea unor sume de bani importante.

Astfel, potrivit DNA, omul de afaceri, prin intermediul avocatei Claudia Silinescu Gherbovan, a contestat amenda într-unul din dosare, așa încât recursul la secția de Contencios Administrativ si Fiscal a ICCJ, unde șefa secției era chiar prietena foarte bună a avocatei sale, iar judecător la această secție era tot o prietenă a avocatei sale, judecătoarea Iuliana Pușoiu, realizând și el la rândul său legătura de prietenie, la momentul potrivit, când avea multe cauze și cereri de strămutare pe rolul instanțe supreme de control judiciar, i-au creat convingerea că soluționarea în favoarea sa este posibilă.

„În esență, probele administrate relevă relația infracțională dintre judecătorii: Bîrsan Gabriela Victoria, Pușoiu Iuliana, Corbu Corina de la Secția contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Pandrea Anton de la Secția penală a instanței supreme, avocații Gherbovan Silinescu Claudia și Gherbovan Silinescu Radu, care au asigurat asistență juridică pentru cinci firme din care doi aparțineau omului de afaceri Chiriac Gabriel, beneficiare ale admiterii strămutărilor, suspendării judecării cauzelor până la soluționarea strămutărilor, traficului de influență, favorizării făptuitorului”, preciza DNA la trimiterea cauzei în instanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Se confiscă banii românilor. S-a dat lege pe 10 mai: Direct la pușcărie, indiferent de...
Schimbare pentru toți românii. Ce se întâmplă cu codul numeric persona
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Păianjenii exotici, tot mai răspândiți în Europa. Specii noi identificate în Marea Britanie