Kovesi, exilată la Sibiu, dar păstrată în Capitală de procurorul general

Publicat: 12/07/2018, 09:25

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secției, să o repartizeze pe Laura Codruța Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta șefă a DNA va activa în acea instituție în calitate de procuror. La scurt timp, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a făcut un anunț surprinzător: Kovesi rămâne la București ca să implementeze Strategia Națională Anticorupție pentru perioada 2016-2020.

Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sediul CSM, întrebat dacă ia în calcul să o delege pe Laura Codruța Kovesi pe altă funcție decât cea de procuror DIICOT că este posibil să existe discuții privind o activitate ce ar aduce un plus în Ministerul Public.

„Procurorii care își incheie activitatea la DNA de regulă își continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-și experiența pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună și care să aducă un plus Ministerului Public cu experiența câștigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.

Precizările vin după ce Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Secția pentru procurori a CSM a decis, miercuri, să o repartizeze pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, la DIICOT Sibiu, unde va activa în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au decis, miercuri, în cadrul Secției, să o repartizeze pe Laura Codruța Kovesi la DIICOT Sibiu, unitatea de parchet de unde provine. Fosta șefă a DNA va activa în acea instituție în calitate de procuror.

Procurorii CSM au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Decizia vine după ce președintele României Klaus Iohannis a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunțul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcția de procuror șef DNA și începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcția Națională Anticorupție. Voi rămâne procuror”, a spus Laura Codruța Kovesi, la scurt timp după anunțul privind revocarea sa din funcție.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat, miercuri, întrebat dacă Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier, că posturile sunt ocupate, dar că așteaptă să vadă ce decide Secția de Procurori în privința locului unde își va desfășura activitatea.

„Secția de procurori va decide unde își va desfășura activitatea. În continuare vom vedea un procuror care are un nivel de experiență considerabil în DNA, de fiecare dată când s-a întors în Ministetul Public și-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care îl are tocmai pentru a valorifica experiența”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a negat însă că Laura Codruța Kovesi urmează să îi fie consilier: „Cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare sunt speculații din media”.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată luni, de către președintele Klaus Iohannis, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de la începutul lunii iunie, prin care s-a stabilit că există un conflict instituțional între președinte și ministrul Justiției cu privire la cererea de revocare a procurorului șef al DNA, venită din partea lui Tudorel Toader.

Procurorii CSM vor discuta, miercuri, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Caz BIZAR în lume: nu a mai mâncat și băut timp de 16 ani! I-a...
"Unul era foarte grav". Filmul accidentului din Timiş în care 6 pompieri au ajuns la...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Astronomii au descoperit un mini-Neptun într-un sistem stelar binar
×