Tânărul ARS în explozia din Piatra Neamț va fi transferat în Belgia. MOTIVUL pentru care nu a fost transportat la Iași cu un elicopter SMURD

Tânărul ARS în explozia din Piatra Neamț va fi transferat în Belgia. MOTIVUL pentru care nu a fost transportat la Iași cu un elicopter SMURD
Publicat: 01/11/2018, 12:17
Actualizat: 11/02/2019, 15:48

Bărbatul rănit în explozia de miercuri după-amiază, dintr-un în bloc din Piatra Neamț a fost operat de urgență la Iași, în cursul nopții de miercuri spre joi, dar starea lui este în continuare foarte gravă, având arsuri pe 65% din suprafața corpului.

„Pacientul este în stare gravă, în secția ATI. Are arsuri pe 65% din suprafața corporală. A fost operat de medicii de la chirurgie plastică, este internat în secția ATI, intubat și are arsuri pe căile aeriene. Doamna ministru ne-a transmis că a făcut toate demersurile pentru a fi transferat către Belgia. Încă nu avem ora la care se va întâmpla acest lucru și ceva scris de la spitalul din Belgia, dar în momentul în care vin aceste informații va fi transferat” a declarat, pentru corespondentul Mediafax, dr. Dana Cimpoieșu, medic-șef UPU-SMURD și purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Întrebată de ce nu a fost adus pacientul la Iași cu un elicopter SMURD, ci pe cale terestră, Diana Cimpoieșu a spus că s-a luat această decizie deoarece condițiile meteo nu au permis zborul elicopterului.

„Condițiile meteo nu au permis zborul elicopterului, iar piloții au anunțat că nu pot zbura din cauza vremii. Au apărut comentarii, dar atunci când piloții spun că nu pot zbura, nu se poate” a explicat dr. Dana Cimpoieșu.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că se fac demersurile ca tânărul să fie transferat, însă totul depinde de starea lui de sănătate.

„Se fac toate demersurile ca să fie transferat în Belgia. Nu se știe când, (…) depinde de starea lui”, a declarat, pentru Mediafax, Oana Grigore, purtător de cuvânt al ministerului Sănătății.

Cazul a stârnit controverse între șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, și cei de la „Corupția Ucide”. Secretarul de stat i-a acuzat pe aceștia că au mințit atunci când au scris că el a fost cel care a cerut o amânare în cazul transferului către Capitală a tânărului rănit în explozia din Neamț, a cerut să fie retras mesajul, în caz contrar anunțând că îi va acționa în instanță. Reprezentanții Corupția Ucide au transmis, pe pagina de Facebook a organizației, că tânărul rănit în explozia de la Piatra Neamț nu a putut fi transferat la unul dintre spitalele din București pentru că Raed Arafat ar fi cerut o amânare de 24 de ore a medicilor din acel județ pentru că nu există locuri libere.

O explozie urmată de incendiu s-a produs miercuri, într-un bloc din Piatra Neamț, trei persoane fiind transportate la spital. Bărbatul din apartamentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu, miercuri, a fost transferat, în stare gravă, intubat și ventilat mecanic, la secția de Arși a Spitalului din Iași. Acesta a reușit să iasă singur din bloc, iar apoi a leșinat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO